​ERC marxa del govern de Barberà per la negativa de l'alcaldessa a col·laborar en l'1-O

Sílvia Fuster va informar la Generalitat que no cedirà espais municipals pel referèndum i va retirar competències als seus socis perquè no interferissin

Redacció
18 de setembre del 2017
Actualitzat el 24 de setembre a les 23:00h
Esquerra Republicana de Catalunya ha decidit tirar pel dret i sortir del govern de Barberà del Vallès, després que l'alcaldessa, Sílvia Fuster (Plataforma Ciutadana per Barberà), va decidir no només no col·aborar en l'organització del referèndum cedint espais municipals (tal i com asseguren que figura en els acords de govern de 2015), sinó que a més va retirar competències als seus socis perquè no poguessin col·aborar-hi en nom del consistori. Així ho avança la força republicana en una convocatòria de premsa.

El govern de Barberà està format per la plataforma que lidera l'alcaldessa, Junts per Barberà i ERC, però les tensions van saltar a l'espectre públic quan Fuster va negar-se a cedir espais municipals. Amb la retirada de competències, els ànims es van encendre i els dos socis van posar en entredit la continuïtat dels pactes de 2015.

Avui Junts per Barberà, en un acte conjunt amb els regidors, acompanyats dels diputats al Parlament, Albano Dante Fachin i Eulàlia Reguant, han condicionat la governabilitat al que passi a partir del 2 d’octubre. ERC, però, ha decidit fer un pas més i trencar l'acord. 

S'espera que en les properes hores els republicans es pronunciïn per determinar quan es farà efectiva la decisió.