Sánchez Gordillo, en deu frases: «Vosaltres sou l'utopia, no com a quimera, sinó com el somni més noble de l'ésser humà»

L’alcalde de Marinaleda participa en un acte de la CUP a Montcada des d’on insta Catalunya a construir la nova república des de les classes populars

Juan Manuel Sánchez Gordillo en l'acte d'aquest dissabte a Montcada
Juan Manuel Sánchez Gordillo en l'acte d'aquest dissabte a Montcada | Albert Segura
16 de setembre del 2017
Actualitzat a les 21:14h
L’alcalde de Marinaleda (Andalusia), Juan Manuel Sánchez Gordillo, ha estat l’estrella de l’acte que la CUP de Montcada i Reixac ha fet aquest dissabte a la tarda, i que ha aplegat unes 200 persones a l’Auditori Municipal, cobrint la seva màxima capacitat. Gordillo ha parlat sense embuts, i del seu discurs en destaquen deu reflexions:

1. "El poble català i andalús estan robats de sobirania, de capacitat de decidir, perquè què es pot decidir des del Parlament català? Res".

2. "En cada moment de la història cal reclamar al sistema allò que no li pot donar".

3. "Quan Franco va dir que tot quedava ben lligat, es refería a González, Aznar o Zapatero, però també en aquell senyor que es diu Albert Rivera, que és el més gran lladre de sobirania del poble català".

4. "El veritable nacionalisme ha de fer-se des de les classes populars".

5. "Que ens enviïn la Guàrdia Civil és quasi una benedicció, perquè veurem com de repressors són".

6. "Cal seguir lluitant, des de la no violència activa ens hem de jugar tot el que sigui necessari".

7. "Heu elegit un camí, des de la llibertat i la dignitat, no l’abandoneu per molta repressió i por que us vulguin fer".

8. "Estant aquí, sóc més andalús que en tots els moments de la meva vida, perquè la sobirania que aconseguiu ens obrirà les portes perquè nosaltres siguem més sobirans".

9. "La sobirania del poble català és un camí que cal obrir, obriu-lo el més profund possible perquè esteu obrint somnis i esperances a molta gent".

10. "Vosaltres sou l’utopia, no com a quimera, sinó com el somni més noble de l’ésser humà que des de la lluita pacífica permetrà que Catalunya, més d’hora que tard, sigui sobirana".