L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, no anirà a declarar per cedir espais l'1-O

Afirma que no s'arronsarà davant "l'estratègia de la por" de l'Estat

L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, al seu despatx
L'alcalde de Cerdanyola, Carles Escolà, al seu despatx | Albert Hernàndez
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 17:16h
L'alcalde de Cerdanyola del Vallès, Carles Escolà (Compromís per Cerdanyola), afirma que no té previst comparèixer davant el jutge un cop rebi la citació judicial en relació al decret per a la cessió d'espais per l'1-O, com ha requerit la Fiscalia General de l'Estat. En aquesta línia ha considerat que la Fiscalia "està sobrepassant el seu límit competència i vulnerant els drets fonamentals” perquè aquest òrgan de l'Estat no té potestat per ordenar la detenció dels alcaldes que no compareguin a declarar.

"Que ells vagin actuant, que nosaltres tenim conviccions fermes i legitimitat i un Estat autoritari no ens farà canviar d'opinió", ha assenyalat Escolà. En aquest sentit, ha afegit que "l'estratègia de la por" i "l'autoritarisme" que està utilitzant el govern de l'Estat no faran canviar el seu posicionament envers el referèndum, ni el del consistori que lidera.

"En lloc d'abordar el conflicte amb el diàleg i la política, recorre a la repressió", ha lamentat Escolà. Així mateix ha lamentat que aquest òrgan estigui "sobrepassant el seu límit competencial" en ordenar la detenció dels alcaldes que no es presentin davant el magistrat.

"Aquesta actuació tristament no ens sorprèn", ha assegurat Escolà, que ha dit que és una mostra més del la voluntat de l'Estat d'utilitzar l'amenaça i la persecució. "Serveix perquè la ciutadania vegi el caràcter real de l'Estat, que no és ni de lluny democràtic", ha apuntat.

"Davant un conflicte polític enlloc d'abordar-lo amb el diàleg el que fa es recorre a la repressió, i ho fa quan hi ha sobre la taula una eina política com és el referèndum de l'1 d'octubre", ha insistit Escolà, que ha assegurat que està convençut del seu posicionament.

"No se si és possible que aquestes accions facin que tingui més fermesa perquè la decisió ja és molt ferma", ha assenyalat el batlle que ha dit que "l'estratègia de la por" i "l'autoritarisme" de l’Estat no faran canviar el seu posicionament ni el del consistori que lidera. "Estem treballant perquè l'1-O pugui celebrar-se amb normalitat", ha conclòs.