​Aterratge d'emergència d'una avioneta a Sant Quirze del Vallès

L'aparell ha patit una avaria quan feia pocs instants que s’havia enlairat de l’Aeroport de Sabadell | Els dos tripulants n’han sortit il·lesos

L'avioneta que ha hagut de fer l'aterratge d'emergència
L'avioneta que ha hagut de fer l'aterratge d'emergència | Ajuntament de Sant Quirze
Redacció
13 de setembre del 2017
Actualitzat a les 15:21h
Una avioneta ha hagut de fer un aterratge d’emergència aquest dimecres al migdia a Sant Quirze del Vallès, just després d’enlairar-se de l’Aeroport de Sabadell. Els dos ocupants de la nau n’han sortit il·lesos.

Segons informen fonts de l’Ajuntament, un instructor de vol i un alumne feia pocs instants que s’havien enlairat procedents de l’aeroport quan han detectat una avaria a l’avioneta, motiu pel qual han iniciat un descens d’emergència. La seva perícia ha fet que poguessin desviar l’aparell fins la zona de Can Ponsic, on han aterrat damunt d’un camp de conreu.

Segons fonts consistorials, ho han fet passant just per sota d’una línia d’alta tensió, entre el carrer  Font de la Riba i l’avinguda de Can Pallàs. Fins el lloc s’hi han desplaçat diverses dotacions de Bombers, Mossos d’Esquadra, Policia Local, Guàrdia Civil i Bombers. Els dos ocupants n’han sortit il·lesos.

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha hagut d’activar el Pla Bàsic d’Emergències davant de l’incident. L'alcaldessa, Elisabeth Oliveras, ha fet arribar al Director de l’aeroport en què manifesta la seva sorpresa per no haver rebut cap comunicació del risc imminent del que s’estava produint fins després de l’aterratge, ja que és indispensable una efectiva coordinació entre els diferents organismes implicats per assegurar una resposta que permeti minimitzar les conseqüències que poden derivar-se d’un accident aeri. 

L’Alcaldessa demana també que es revisin els protocols per evitar incidents d’aquest tipus, alhora que reitera que l’activitat d’un aeroport d’aquestes dimensions no és compatible amb la vida d’un poble i de zones habitades, fet que es tornarà a traslladar a AENA. En el lloc dels fets, ara els treballs se centren en el desmuntar l’avioneta, unes feines que poden tenir una durada aproximada de tres dies.