​ERC estudia trencar l'acord de govern a Barberà per la no cessió de locals l'1-O

L’alcaldessa de Plataforma Ciutadana per Barberà, Sílvia Fuster, va declinar participar activament en el referèndum

Redacció
11 de setembre del 2017
Actualitzat el 15 de setembre a les 14:06h
Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) estudia trencar l’acord de govern a Barberà del Vallès després que l’alcaldessa, Sílvia Fuster (Plataforma Ciutadana per Barberà), va declinar cedir locals per la celebració del referèndum del proper 1 d’octubre. La formació destaca que un dels punts elementals de l’acord passava per facilitar la participació en el dret de decidir del poble de Barberà.

“El pacte establia que faríem tot el possible perquè el poble de Catalunya pogués votar i expressar-se lliurement, tot i els impediments que ens posés el govern espanyol, i el que trobem ara és la resposta d’alcaldia, que no cediran locals”, apunta el portaveu d’ERC i tercer tinent d’alcalde a Barberà, Pere Pubill. És per això que considera que el pacte ha quedat trencat en un punt important.

Per aquest motiu, obren la porta a estudiar el futur del govern local, ja sigui sortint ells o demanant a Plataforma Ciutadana de Barberà que marxi de l’executiu local. Actualment, el govern de Barberà està format per la plataforma, amb 5 regidors, Junts per Barberà, amb 4, i ERC, amb 2. La decisió es prendrà en els propers dies.