Maties Serracant: «L'Ajuntament de Sabadell treballarà per tirar endavant el referèndum amb la màxima normalitat»

Unitat pel Canvi assegura que no serà un fre l’1-O i Guanyem Sabadell dona llibertat als membres de la plataforma ciutadana | No Ciutadans ni PP han participat en l'acte institucional de la Diada a Sabadell

Acte de la Diada a Sabadell
Acte de la Diada a Sabadell | Juanma Peláez
11 de setembre del 2017
Actualitzat a les 12:46h
L’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, assegura que l’Ajuntament manté ferm el seu compromís de cara a l’organització del referèndum de l’1-O, tal i com es va comprometre per carta amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras. Serracant, a més, ha assenyalat que no ha rebut encara la carta del govern espanyol en què s’informa de les implicacions que comporta la participació en la cita.

“Arribarem al dia 1 d’octubre, i el referèndum es podrà celebrar amb la màxima normalitat, l’equip de govern està compromès, no entenem que no es pugui fer, i tots plegats seguirem el que diu la legislació catalana”, ha assenyalat Serracant en l’acte institucional de la Diada a Sabadell. “L’Ajuntament treballarà per tirar endavant el referèndum amb la màxima normalitat, el govern municipal està compromès plenament amb l’exercici del dret a decidir”, ha afegit.
 

Ofrena floral de la diada a Sabadell. Foto: Juanma Peláez


També s’han pronunciat avui els socis de govern Unitat pel Canvi i Guanyem Sabadell, que fins ara no ho havien fet. El portaveu de la primera coalició i primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga, ha assegurat que l’1-O “no té totes les garanties”, però que tot i així no seran un fre. “No posarem cap impediment perquè aquesta consulta es celebri amb normalitat, posar urnes no ha de ser mai un problema en una societat lliure i democràtica”, ha apuntat.

Per la seva banda, la portaveu de Guanyem Sabadell i tercera tinenta d’alcalde, Marisol Martínez, ha assenyalat que ells s’ajustaran a la legalitat vigent, sense definir si la catalana o l’espanyola, al·legant que de legalitat només n’h ha una. “Guanyem Sabadell som una plataforma ciutadana, com a tal tenim un programa electoral municipal, la nostra gent és lliure de fer el que vulgui”, ha assenyalat.
 

Maties Serracant, acompanyats dels portaveus municipals, en l'ofrena floral. Foto: Juanma Peláez


Acte institucional

Per primer cop, l’alcalde institucional de la Diada a Sabadell s’ha celebrat a l’Eix Macià, al pont del Parc Catalunya, on s’ha hissat una Senyera i s’ha fet la tradicional ofrena floral. Un acte que ha comptat amb el discurs oficial de la cita a càrrec del president de l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, Xavier Bros.

Les entitats participants han estat UGT, CCOO, Sabadell Sardanista, la Cobla Jovenívola de Sabadell, Centre d’Esports Sabadell, Ràdio Sabadell, Unitat pel Canvi, ERC, Entesa per Sabadell, USOC, Coordinadora d’Entitats i Casals de Gent Gran, Unió Excursionista de Sabadell, Club Falcons Sabadell, Podem Sabadell, Club Natació Sabadell, Joventut de la Faràndula, Crida per Sabadell, Llar de Gent Gran La Concòrdia Can Borgunyó, Òmnium Cultural, Joventits Socialistes de Catalunya, PSC, Agrupació Andalusa San Sebastián de los Ballesteros, PDECat, Joventut Nacionalista de Catalunya, Associació Ethos, Nova Participació Sabadell, Cercle Sabadellès, Guanyem Sabadell, Associació Artística Encert, Sabadell per la Independència, CIPO, Plataforma per la Llengua, Club Tennis Sabadell, Main Fundació i els dos regidors no adscrits.

Ni Ciutadans ni el Partit Popular s’han volgut sumar a l’acte institucional.