Sabadell prepara diverses activitats de cara a un «Sí a la independència per canviar-ho tot»

Hi ha previstos tres actes, entre els quals l'actuació musical de la banda de l'exdiputat David Fernàndez

La presentació d'actes que es faran a Sabadell aquest setembre
La presentació d'actes que es faran a Sabadell aquest setembre | Albert Hernàndez
06 de setembre del 2017
Actualitzat el 07 de setembre a les 9:03h
El tret de sortida de cara a l’1 d’octubre ha arrencat aquest dimecres amb la inclusió, a l’ordre del dia del Parlament, de la tramitació de la llei del referèndum i la de transitorietat jurídica. A Sabadell, el comitè de campanya de Sabadell pel “Sí per canviar-ho tot” ha presentat el seu calendari d’actes reivindicatius per fomentar la participació i sobretot el vot positiu.
 
A més de donar a conèixer “la lluita independentista, no només des de l’àmbit institucional”, ha expressat la representant de la iniciativa, Mireia Foradada, és a dir, “d’esquerres i independentista”. Així, tot plegat arrencarà aquest dissabte al Racó del Campanar, amb una mena de celebració sabadellenca de la Diada Nacional catalana. Hi haurà l’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, l’actuació de la banda de l’exdiputat al Parlament, David Fernàndez, i es vol “donar veu” a Arran. Una organització, com ha explicat Foradada, “marcada per la repressió”.
 
El calendari continuarà al dia següent, amb diverses activitats que es repartiran per Sabadell, “accions reivindicatives per assenyalar, bancs, entitats, l’església i la classe burgesa d’aquesta ciutat”, entre d'altres. El darrer acte programat s’ha fixat pel proper 22 de setembre, a la Creu Alta. Serà un esdeveniment “nacional de l’esquerra independentista i també amb suport a nivell internacional”. Tanmateix, Foradada ha avisat que setmanalment també hi haurà actes arreu de la població.
 
L’Urni
 
Les “accions reivindicatives” amb caire festiu que pretén dur a terme aquest setembre el comitè comptarà amb un actor creat per a l’ocasió: l’Urni. “Una urna humana”, ha dit la representant de la iniciativa. Ha aparegut per Festa Major i es pretén que interactuï tant amb la ciutadania com amb polítics i demès personalitats de Sabadell en actes que es duguin a terme. “Més enllà de buscar suport, que evidenciï la necessitat de votar”, ha finalitzat Foradada.