​El XXVII Festival Internacional Blues de Cerdanyola proposa tallers de formació per als músics i cantants

El programa del festival inclou tallers, master class, presentacions de llibres i actuacions d'iniciació al blues adreçades als joves i exposicions

Redacció
08 de setembre del 2017
La programació de la XXVII edició del Festival Internacional de Blues de Cerdanyola contempla espais per a la formació dels músics i cantants que es dediquen a aquest estil musical. El músic Julio Lobos impartirà una màster class adreçada a pianistes (6 d'octubre, 17h, Aulos Escola Municipal de Música) amb l'objectiu d'aprofundir sobre el teclat i la música popular afroamericana.

Pel que fa als tallers se'n proposen tres, que abastaran la formació i afrontaran la salut dels músics.  Qui ho vulgui podrà iniciar-se a la guitarra slide (30 de setembre, 11:00h a Motor Músic Records), participar en un taller de cos i veu (6 d'octubre, 19:00h  a l'Associació per l’Art Viu Cerdanyola Blues) o vetllar pel seu benestar, gràcies al taller de prevenció de lesions musculoesquelètiques en el músic (5 d'octubre, 19:00h, a la sala Blues).

El festival treballarà un any més la pedrera, descobrint el blues a nous públics. L'espectacle que veuran els joves dels instituts de la ciutats serà Mr. Brownie (4 d'octubre, 11:00h al  Teatre Ateneu). Teatre Nu i Laura Guiteras presentaran d'una manera ben especial i divertida el blues als més joves.

Blues de paper

El blues, a banda d'escoltar-se aquest any es podrà llegir. El músic, escriptor i expert en música negra Andreu Cunill presentarà el seu primer llibre infantil Las maravillosas aventuras del Sr.Soul, de 66 rpm Edicions (30 de setembre, 11:45h, Llibreria Lilliput). L'acte pensat per públic familiar acabarà amb un concert Ster Wax i David Giorcelli.

Blues fer art

Els artistes també faran les seves aportacions al festival.  L'autor del cartell del Festival, Joan Vizcarra, exposarà la seva obra junt amb els treballs que l'han ajudat en el procés creatiu. ( 18 de setembre al 9 d'octubre, sala Enric Granados).

Altres mostres seran la proposta I Cerdanyola esdevingué Blues ( 25 de setembre al 8 d’octubre, Biblioteca Central), dedicada a la història del festival i la Mostra col·lectiva Festival de Blues ( 29 de setembre al 31 d'octubre, B'Art de l'Ateneu) de l'Associació d'Artistes Plàstics de Cerdanyola del Vallès.