El Festival de Circ de Terrassa engegarà motors amb un espectacle de «construccions impossibles»

Mur, dirigit per Nacho Flores, narra la història de dotze persones que han de superar tot tipus d'obstacles per reconstruir el món d'on venen | La inauguració serà aquest diumenge, 3 de setembre, a l'auditori del Centre Cultural a partir de les sis de la tarda

Instantània de l'espectacle de construccions Mur
Instantània de l'espectacle de construccions Mur | Centre Cultural de Terrassa
Redacció
03 de setembre del 2017
La novena edició del Festival de Circ de Terrassa es posarà en marxa aquest diumenge, 3 de setembre. A partir de les sis de la tarda, l'auditori principal del Centre Cultural acollirà l'espectacle Mur, el qual donarà el tret de sortida a un certamen que va in crescendo a la ciutat i que, enguany, s'allargarà fins al dia 7. Hi haurà actuacions a diferents equipaments del municipi. El preu de l'acte inaugural és de 10 euros per persona i està previst que s'allargui una hora i quart. 
 

Instantània de l'espectacle Mur que es podrà veure a Terrassa el 3 de setembre Foto: Centre Cultural de Terrassa


A l'espectacle Mur, dirigit per Nacho Flores, els artistes són persones amb diferents discapacitats funcionals que aconsegueixen demostrar que no hi ha barreres emocionals i socials quan hi ha voluntat per assolir un objectiu. La música de l'obra anirà a càrrec de Ramón Giménez, fundador de Ojos de Brujos. A part d'ell i Flores, l'equip està format per la companyia integrativa CircCirc Bombeta (Oriol Morgades, Quique Maltas, Sergi Comesa, Manolo Osoyo), Circ Vermut (Jordi Mas i David Candelich); l’acròbata Alberto Munilla, i l’il·luminador Xavi Valls, que ha col·laborat​ ​ amb​ ​ artistes​ ​ com​ ​ Jordi​ ​ Savall​ ​ o​ ​ Buenavista​ ​ Social​ ​ Club. 

Què narra la història?

Quelcom es trenca i s’esfondra un mur fet a base de cubs. D’entre les seves restes, apareixen dotze persones que proven infinitud de formes per reconstruir un nou món. Malgrat la inestabilitat dels cubs i els fracassos a què s’enfronten, els personatges s’esforcen per assolir el seu objectiu, treballant de forma col·lectiva i amb un lema que els impulsa a seguir endavant: “Si caminem sols, anem més de pressa; si caminem junts, arribem més lluny”.