​Comencen unes llargues obres de consolidació del Monestir de Sant Cugat

Tenen un cost de 145.000 euros que aportaran el consistori vallesà i la Generalitat | La Diputació de Barcelona finançarà la continuació de la reconstrucció de la muralla el 2018

Redacció
22 d'agost del 2017
Actualitzat a les 15:05h
La preservació del Monestir de Sant Cugat. Aquest és l’objectiu de les obres que s’han iniciat aquesta setmana al monument romànic i gòtic de la localitat i que s’allargaran, intermitentment, durant anys. S’ha començat amb la instal·lació de reforços metàl·lics en les parets que hi ha a la part superior de la façana principal i es restauraran canals d’aigua i baixants de la coberta de l’església i també del claustre.
 
En paral·lel, a la Casa Abacial s’hi faran actuacions de consolidació de la torre, es renovaran els canals i baixants de la coberta i se’n restauraran les rajoles que hi ha sota els balcons. Intervencions que van en la línia de fer prevenció, ja que durant la restauració de les campanes s’ha trobat que la biga de la subjecció de la campana de les hores estava malmesa i el rejuntat dels totxos de la volta interior del campanar.
 
El cost de les obres és de 145.000 euros i estan finançades per l’Ajuntament, amb aportació de la Generalitat, a través de la Direcció General de Patrimoni.
 
Tot plegat, forma part de la primera fase i de cara a la segona, dotada amb 60.000 euros i que començarà a l’octubre, se segellaran fissures, s’impermeabilitzarà la teulada i es repararà la gran porta de fusta d’accés al temple, entre d'altres mesures.  
 
Més actuacions el 2018
 
De cara al 2018 es continuarà amb la restauració de la muralla, que finançarà la Diputació de Barcelona. Les aportacions de les diferents administracions no es limitaran aquests treballs, prosseguiran els propers cinc anys per preservar aquest monument, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.
 
A més, a finals de 2018 hi haurà informació dels sensors, instal·lats a principis d’enguany en diferents punts del Monestir, per conèixer possibles moviments que puguin provocar esquerdes al complex arquitectònic.