​La Generalitat consensuarà amb els veïns de Merinals quan fumigar els habitatges afectats

L'Agència Catalana de l'Habitatge calcula que la intervenció obligarà als afectats estar dos dies fora

Una de les places dels Merinals
Una de les places dels Merinals | Ramon Vidal
Redacció
20 d'agost del 2017
Actualitzat a les 17:45h
La situació que estan vivint un grup de veïns de Merinals per la plaga de xinxes sembla arribar al seu final. L’Agència Catalana de l’Habitatge, propietària dels blocs de pisos de protecció oficial del barri, en el que hi ha una onzena d’immobles afectats, pactarà amb els veïns quan iniciar la fumigació per eliminar aquests insectes.
 
Aquest dilluns es farà una reunió i se’ls traslladarà “com s’articularà l’actuació”, han indicat des de l’organisme. Uns treballs que han estimat tindran una duració de dos dies i per això s’ha d’acordar un calendari.
 
Es farà una fumigació d’aquests pisos i també s’ha demanat la col·laboració dels veïns com mantenir nets els espais i “rentar la roba a un mínim de 60 graus” per tal que aquestes tasques siguin efectives. No obstant això, l’empresa encarregada i l’Agència Catalana de l’Habitatge faran seguiment de l’evolució i no s’ha descartat repetir la intervenció.
 
Tot plegat és fruit d’una inspecció que la setmana passada es va dur a terme als tres blocs i que s’espera s’acabi la propera setmana. D’aquesta manera, es posarà el punt i final a una reivindicació veïnal i també municipal que s’ha allargat durant aquest mes d’agost.