Així s'han viscut els cinc minuts de silenci pels atemptats de Barcelona i Cambrils a Sabadell

La ciutat revisarà les mesures de seguretat de cara a la Festa Major, que manté la seva agenda | L'alcalde assegura que en aquests moments no hi ha constància de veïns de Sabadell entre les víctimes

1200_1503054657play_1503054632
1200_1503054657play_1503054632
18 d'agost del 2017
Actualitzat el 20 d'agost a la 13:03h

Una bona part de l'equip del govern de Sabadell, juntament amb d'altres regidors del ple, i més de mig miler de persones s'han aplegat a les portes de l'Ajuntament per complir amb els cinc minuts de silenci per condemnar els atemptats d'aquest dijous a la tarda a Les Rambles de Barcelona i la matinada d'aquest divendres a Cambrils. 

L’alcalde, Maties Serracant, ha expressat “tota la condemna i suport” per un fets típics de la “barbàrie” i que se seguirà treballant “contra la xenofòbia i tots aquells que intenten posar en crisis la cohesió social”. Sabadell estarà tres dies de dol i les banderes onejaran a mig pal. 

Serracant ha assegurat que per ara no hi ha constància de veïns de Sabadell entre les víctimes, “però això no vol dir que pugui haver-hi novetats”, ha matisat. D’altra banda, ha afirmat que segueixen els controls a tots els punts del transport públic de la ciutat, tant a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les estacions de Renfe. “Hi ha un desplegament màxim”, ha explicat i d'aquesta manera, es pugui donar “de forma visible, la sensació de seguretat”.

En aquesta línia, l’alcalde ha indicat que es “revaluaran” les mesures de seguretat de la Festa Major “per si se n’han d’implantar de noves”, però que no s’altera l’agenda. Serracant també ha dit que el cos de la Policia Municipal “s’ha reforçat” amb agents que han avançat la seva tornada de vacances o no els corresponia treballar. 
 

La plaça Sant Roc plena durant els cinc minuts de silenci Foto: Jose Peláez

 

La plaça de Sant Roc a les 12 hores d'aquest divendres Foto: Jose Peláez

 

S'ha format un cercle a les portes de l'Ajuntament de Sabadell Foto: Jose Peláez
 

Bona part de l'equip de govern i els regidors de Sabadell Foto: Jose Peláez
 

L'alcalde Maties Serracant aplaudint a l'acabar els cinc minuts de silenci Foto: Jose Peláez