Ciutadans demana la dimissió de la regidora de Cultura per la «polèmica» del nomenclàtor

Reclama conèixer el cost i com es va assignar l'informe | El PP carrega contra la "radicalitat" de l'alcalde de Sabadell

Redacció
16 d'agost del 2017
Actualitzat a les 10:10h
El polèmic informe “extern i no vinculant”, com va remarcar l’Ajuntament de Sabadell, sobre el nomenclàtor ha motivat la petició de dimissió de la regidora de Cultura, Montserrat Chacon. Així ho ha demanat Ciutadans en un comunicat, expressant el malestar per no haver retirat el document que s’ha pagat amb diners públics. En aquest sentit, ha reclamat conèixer el cost i com es va assignar.
 
La formació ha amenaçat d’abandonar la comissió del Nomenclàtor i “no participarà en els debats” si no es retira i s’encarrega aquesta tasca a un “equip d’experts neutrals i objectius”. El partit taronja ha afirmat que no seran “còmplices d’una operació tendenciosa que intenta identificar Espanya amb el franquisme i que no respecta la ideologia dels qui pensen de forma diferent” a l’autor d’aquest informe.
 
Crítiques de PP i Podem
 
El PP també ha manifestat l’oposició aquest treball i ha defensat que els noms que suggereixen fer desaparèixer “mai molestaran els veïns de Sabadell”. Ha lamentat que el consistori es dediqui “a jugar al Monopoli, en lloc  de “solucionar els problemes” de la ciutadania i ha assenyalat que l’alcalde, Maties Serracant, “s’oblida de governar i mostra una vegada més la seva incultura i radicalitat”.
 
El cercle de Podem La Concòrdia ha expressat el seu rebuig a l’informe i que sigui “un punt de partida per a l’actualització del nomenclàtor”. Tot plegat, hagi comptat amb “la permissivitat i el silenci de tot l’equip de govern” i si han desmarcat quan ha transcendit la informació. A més, ha afegit que a la ciutat “no sobra cap referent universal de les lletres castellanes” i cal reivindicar la figura literària d'Antonio Machado i recordar-lo com una de les víctimes de “l’opressió i la violència franquista”.