Maties Serracant tanca la polèmica del nomenclàtor: «Machado es queda»

Alguns mitjans apuntaven que l'Ajuntament de Sabadell es plantejava canviar el nom del carrer Antonio Machado per "anticatalanista"

Maties Serracant, alcalde de Sabadell
Maties Serracant, alcalde de Sabadell | Juanma Peláez
Redacció
15 d'agost del 2017
Actualitzat el 16 d'agost a les 11:25h
"Machado es queda". Així de contundent ha estat l'alcalde de Sabadell, Maties Serracant, davant la polèmica generada per un informe encarregat per l'Ajuntament que demanava canviar el nom del carrer d'Antonio Machado perquè era "anticatalanista". El text també proposava modificar el nomenclàtor dels carrers de Goya o Quevedo, per ser "exemples d'un model pseudocultural franquista". Serracant ha volgut sortir al pas de la polèmica provocada i ha deixat clar que no té cap intenció de canviar aquests noms i que l'objectiu del govern municipal és "eliminar del nomenclàtor els noms dels feixistes". La regidora d'ERC a la ciutat, Montserrat Chacón, també ha assegurat que l'Ajuntament mai no s'ha plantejat canviar el nom d'Antonio Machado. "Es tracta d'un informe extern, no vinculant". Des del govern municipal s'ha emès també un comunicat deixant clar el seu posicionament, que ha resumit el regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez: 
 Un informe polèmic

L'informe, elaborat per l'historiador Josep Abad, ha aixecat molta polseguera al municipi. Des de Ciutadans s'ha criticat ràpidament un informe que consideren "partidista i esbiaixat", i han assegurat que Abad té vincles amb l'Assemblea Nacional Catalana. La líder del partit a Catalunya ha carregat contra un ajuntament liderada per "Podemos i socis de Puigdemont" a través de Twitter.
En un sentit similar, el regidor de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, ha aprofitat per dir-hi la seva i titllar d'"espanyafòbia absurda, inculta i esperpèntica" la proposta d'aquest estudi. Qui també ha aprofitat per criticar l'informe ha estat el diputat de CSQEP, Joan Coscubiela, que ha qualificat de "sectària".