Les masies de la demarcació de Barcelona, obertes a webs i aplicacions mòbils

El portal de Dades Obertes de la Diputació de Barcelona afegeix al seu recopilatori el servei d'habitatges i un catàleg de masies

Masia El Capricho, a Monistrol de Montserrat
Masia El Capricho, a Monistrol de Montserrat | Diputació de Barcelona
Redacció
13 d'agost del 2017
El portal de Dades Obertes de la Diputació de Barcelona, on empreses, associacions o usuaris poden accedir-hi per crear aplicacions, pàgines web o obres derivades que generin impuls social i econòmic amb la informació del sector públic, ha afegit dos blocs més al seu recopilatori. Aquest l'administració provincial hi ha obert un catàleg de masies i els serveis d'habitatge d'arreu del país.

Els dos conjunts de dades els ha facilitat la Gerència de Serveis d'Habitatge, Urbanisme i Activitats del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. La informació reutilitzable sobre masies ofereix la seva localització, imatge i classificació dins del catàleg prescriptiu en el planejament general de 12 municipis de la demarcació. En aquests moments, doncs, hi ha disponibles dades sobre Argençola, Begues, Monistrol de Montserrat, Montmajor, La Pobla de Lillet, Sant Esteve de Palautordera, Sant Esteve Sesrovires, Sant Julià de Cerdanyola, Sant Salvador de Guardiola, Subirats, Vallcebre i Vilassar de Mar. 

Per la seva part la informació reutilitzable sobre habitatge conté la localització, web, telèfon i horaris de les oficines locals d’habitatge. Aquest dataset inclou també recursos de tipus detall amb els tipus d'oficina, llistat de serveis que ofereix cadascuna i destinataris d'aquests serveis.

Un servei polivalent

Les dades dels serveis d’habitatge i les masies s’actualitzen periòdicament i es poden visualitzar en format de mapa i en format de graella, totalment filtrables i cercables. Estan disponibles en els formats JSON, CSV, XML i RDF. Les dades es publiquen en aquests formats interoperables i reutilitzables perquè es puguin consultar, filtrar, ordenar, agrupar o geolocalitzar per desenvolupar aplicacions i projectes externs. 

Així, l'objectiu principal d'aquesta iniciativa és, segons detallen en el seu portal web, obrir el coneixement a tots els àmbits de la societat i elaborar nous productes i serveis que aportin "valor, innovació i impuls econòmic i social".