Castellar obrirà expedient a FCC per «mancances» en la neteja viària i la recollida d'escombraries

L'empresa adjudicatària incompleix les condicions establertes, segons una auditoria externa encarregada per l'ajuntament

Redacció
30 de juliol del 2017
L'Ajuntament de Castellar obrirà un expedient informatiu a Fomento de Construcciones y Contratas SA (FCC) per diverses "mancances" en la prestació del servei de neteja viària i recollida d'escombraries. Així ho ha decidit, després que una auditoria, encarregada a Gaia Serveis Ambientals, hagi conclòs que l'empresa adjudicatària "no estaria complint estrictament" les condicions establertes pel que fa a la periodicitat de la neteja dels contenidors i del servei escombradora sobre camió. 
 
El regidor de Sostenibilitat i Medi Natural, Aleix Canalís, ha matisat que les "deficiències fan referència a la prestació de serveis i no a la gestió econòmica", perquè es va adjudicar per un preu fix. Es tracta d'un contracte, vigent des de l'1 de juliol de 2014, amb una durada de deu anys i valorat en 1,76 milions d'euros anuals --IVA exclòs--.
 
La incoació d'aquest expedient comptarà amb un termini perquè FCC pugui presentar els aclariments que considerin oportuns.