​Sabadell aprova sumar-se a un front comú per la gestió pública de l'aigua

El ple ha aprovat amb els vots favorables del govern adherir-se a l’Associació de Municipis per l’Aigua Pública

27 de juliol del 2017
Actualitzat a les 23:51h
Ha de ser l’aigua de Sabadell gestionada de manera pública? Aquesta és la pregunta que ha sonat al ple municipal d’aquest dijous, en què s’ha debatut i aprovat l’adhesió de l’Ajuntament a l’Associació de Municipis de l’Aigua Pública (AMP), de la qual també en formen part municipis com Barcelona, Cerdanyola o Terrassa. L’adhesió es fa com a entitat fundadora i membre de ple dret.

“L’aigua és un bé comú, un servei que ha d’estar en mà pública i no privada”. Així d’explícit ha estat el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga (Unitat pel Canvi), manifestant una declaració de principis que es diu amb la boca petita, però que planteja obertament si Sabadell ha d’assumir la gestió de l’aigua, que ara gestiona la companyia Aigües Sabadell.

Aquest plantejament genera dubtes. “Des de 1948 i fins l’any 2048 la gestió es público-privada, si obrim la porta, anem a un debat que té una projecció molt llarga”, ha assenyalat el portaveu del PSC, Josep Ayuso. En aquest sentit, ha destacat que un rescat perquè la ciutat assumeixi directament la gestió suposaria un greuge: “Si Sabadell vol recuperar la gestió integral i directa, caldria una indemnització a la companyia”, ha recordat.

Berlanga ha defensat que no es tracta d’un debat estèril, sinó d’un ”debat de país”, i l’encara avui regidor de Serveis Centrals Albert Boada ha assegurat que l’Ajuntament té les mans lligades. “En els últims consells d’administració d’Aigües Sabadell aquest govern ha aportat una sèrie de propostes, i la companyia ha dit que no, que passa el rodillo perquè té el 80%, la nostra capacitat d’influències amb aquest 20% restant es redueix a zero”, ha assegurat.

El punt s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups que conformen el govern municipal.