Sabadell incrementa un 5,5% les beques menjador del proper curs

Els districtes 3 i 6 concentren gairebé el 40% de les sol·licituds

Redacció
28 de juliol del 2017
Sabadell ha incrementat un 5,5% les sol·licituds de beques menjador per al curs 2017-2018. En total han estat 5.586 peticions que l'Ajuntament ha traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental, l'organisme encarregat de gestionar aquestes ajudes i que ha traslladat al Departament d'Ensenyament perquè creui les dades amb l'Agència Tributària per conèixer les ajudes atorgades a cada municipi. 

Per districtes, el 6 (sector sud, Sant Pau i Creu de Barberà) ha concentrat gairebé el 20% de les peticions i juntament amb el 3 (sector Nord, Ca n'Oriac i Sant Julià) han estat els únics que han superat el miler de sol·licituds, 1.004 i 1.093 respectivament.

El regidor d'Acció Social, Gabriel Fernàndez, ha justificat aquesta crescuda al fet que la Generalitat ha pujat els llindars de renda que permet a les famílies accedir als ajuts, equiparant-los als de risc de pobresa de Catalunya. Ha assegurat que era una reivindicació perseguida des de l'administració local i que permetrà "a més nens accedir com a mínim a un ajut del 50% del menú", tot i que ha matisat que encara "no és suficient".

Fernàndez ha indicat la necessitat de començar "el debat de la gratuïtat del menjador escolar als alumnes de 16 anys de les escoles de titularitat pública" i que aquest sigui un espai d'educatiu, equiparant-se a models europeus com Finlàndia que garanteixen la igualtat d'oportunitats en l' àmbit escolar.

L'Ajuntament ha previst reservar una xifra similar o superior a la d'aquest curs, 476.000 euros per complementar les beques menjador, en els casos que sigui necessari i sota criteris tècnics.