El regidor de Sabadell Eduard Navarro signa un manifest contra l'1-O no pactat

Assegura que es tracta d'una posició personal sempre i quan es tracti d'un referèndum no acordat amb l'Estat | Manté el compromís del govern local a facilitar el vot el proper mes d'octubre

Redacció
26 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:01h
El regidor de Treball i Empresa de Sabadell, Eduard Navarro (Unitat pel Canvi), és un dels 214 signants d'un manifest en contra de la celebració del referèndum previst pel proper 1 d'octubre si no és consensuat i pactat amb l'estat espanyol. Així ho ha confirmat a NacióSabadell, mantenint que es tracta d'una posició personal que no interfereix en els objectius del govern municipal per facilitar el vot el proper mes d'octubre.

El manifest respon a la decisió de la coordinadora de Catalunya en Comú de participar en el referèndum entenent-lo com una mobilització, i compta amb el suport de 214 persones, principalment d'ICV però també d'EUiA. Així, es considera que no es pot avalar la convocatòria i la celebració de l'1-O perquè no té legalitat i perquè no té legitimitat per representar la majoria.

Navarro ha confirmat a NacióSabadell que ha signat el document. "El referèndum s'hauria de fer amb garanties, i com que no entra dins d'aquests paràmetres no el considerem un referèndum com a tal", assenyala.

Amb tot, assegura que no interfereix amb la voluntat manifesta del govern de Sabadell perquè els sabadellencs puguin votar l'1-O. Sense anar més lluny, el nou alcalde, Maties Serracant, va explicar en el seu discurs d'investidura aquest dimarts que farà el que calgui perquè els ciutadans de Sabadell puguin emetre el seu vot.

"Per mi són coses diferents, es tracta d'un manifest molt intern, de militants i simpatitzants de Catalunya en Comú per posicionar-nos internament, però no treu el compromís d'Unitat pel Canvi per fer el que digui el ple de l'Ajuntament a partir de la decisió del Parlament, no serem cap fre per fer el que calgui", ha afegit. En aquest sentit, ha assegurat que al marge del seu posicionament personal, se sotmetrà a la disciplina de l'assemblea d'Unitat pel Canvi.

En el llistat hi ha altres sabadellencs com Juan Guil o Pepe López.