L'oposició carrega contra Maties Serracant per ser «alcalde investigat»

Lamenten que Sabadell torni a tenir un batlle amb càrregues judicials pendents després de Manuel Bustos | Alerten que Sabadell es pot tornar a trobar amb un alcalde condemnat

Maties Serracant, vist a través de l'urna que el farà alcalde
Maties Serracant, vist a través de l'urna que el farà alcalde | Juanma Peláez
25 de juliol del 2017
Actualitzat el 27 de juliol a les 23:15h
L’oposició no està gens convençuda de què Maties Serracant prengui les regnes del govern de Sabadell. No és per cap problema personal, a priori, sinó per la condició d’investigat que arrossega arrel del cas de Cal Balsach. Els grups s’han encarregat de posar-ho sobre la taula en els seus torns de paraula en el ple d’investidura que aquest dijous se celebra a l’Ajuntament de Sabadell, i que farà oficial el relleu de l’alcaldia en pro del candidat de la Crida per Sabadell.

“El senyor Serracant és una persona imputada”. El primer en intervenir ha estat el regidor no adscrit i exPSC Lluís Monge, d’acord amb el criteri d’intervenció de cinc minuts per regidor no adscrit i portaveus municipals en sentit ascendent d’acord amb la seva representativitat al ple en la sessió extraordinària d'aquest dijous, seguit per 230 persones al mateix Ajuntament. El sentit de les seves paraules assenyalaven el camí que seguiria l’oposició en la seva argumentació per manifestar la seva posició contrària a la investidura de Serracant.

“Els ciutadans necessiten governs forts i estables, i això és una mostra de gran debilitat i feblesa”, ha seguit. En aquest sentit, ha destacat que la Crida sempre ha defensat que una persona investigada havia de dimitir, paràmetre que ara, diu, no respecten. “Què farem si surt condemnat finalment?”, s’ha preguntat. 
 

Ple d'investidura de Maties Serracant. Foto: Juanma Peláez


En el mateix sentit s’ha pronunciat el també regidor no adscrit Carles Bosch, assegurant que “un imputat no pot ser alcalde, si és així s’acabarà pagant”. I ha pronosticat: “Crec que no li durarà dos anys el càrrec, vostè tastarà la medicina que ha anat proporcionant”.

Al seu torn, el regidor Esteban Gesa ha qualificat el dia d’avui de “trist”, recordant que els càrrecs que se li atribueixen a Serracant són els de prevaricació, tràfic d’influències o infidelitat en la custòdia de documents, entre altres. En aquest sentit, ha apuntat que en diverses ocasions, tant des de l’Entesa per Sabadell com des de la Crida per Sabadell s’havia posat sobre la taula el fet que no podia ser que una persona investigada fos al govern: “Si no ho impedeixen, Sabadell tornarà a tenir un alcalde investigat”, ha apuntat.
 

Ple d'investidura de Maties Serracant. Foto: Juanma Peláez


El record de Bustos

El portaveu de Ciutadans, José Luis Fernández, també ha seguit el fil argumental del pes judicial que persegueix Serracant, però ha aprofitat el seu temps per criticar el “victimisme” d’aquests dos últims anys i que, com ha dit, “semblaven passar comptes amb el fantasma del bustisme”. Per això, ha expressat que dona la sensació que “no han passat pàgina” d’una etapa de la ciutat, malgrat dir haver-ho fet. Fernández no ha volgut “entrar en el fons” de les qüestions importants, però ha preguntat què s’ha fet en aquest equador de mandat en matèria d’habitatges, mobilitat, incivisme i “la redacció del nou POUM?”.
 
Precisament, d’això també n’ha fet menció el portaveu del PDECat, Carles Rossinyol, “ningú l’ha vist”, ha semblat contestar al seu col·lega. Rossinyol ha qualificat aquests dos primers anys de “molt fluixos i decebedors”. L’exconvergent ha tirat d’ironia per recordar la investigació que recau sobre Serracant: “són víctimes de les seves pròpies samarretes”. “Un alcalde que pot ser condemnat, a partir de quin moment aplicaran el seu codi ètic?”, ha finalitzat.
 

El ple durant els discursos de l'oposició i els socis de govern Foto: Juanma Peláez


No ha estat l’últim, però la seva intervenció, és la que més reaccions ha provocat entre els assistents que, tant des de dins el consistori com des de fora, ha seguit la investidura. El portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha reclamat “per coherència” ser ell el candidat a l’alcaldia, per haver estat la força més votada, “12.950 vots. Més que qualsevol altre força”, ha precisat. Ha lamentat que Sabadell “sempre ha estat una ciutat que ha tirat cap a l’esquerra”.
 
En aquest sentit, ha indicat que “el govern a quatre ha estat una superposició de quatre projectes” i que conviuen “més o menys d’una manera pacífica”. Tot i així, ha carregat per les discrepàncies i divergències “greus” i que s’han fet públiques a través dels mitjans de comunicació. Ayuso ha recordat que en l’últim ple es van produir quatre manifestacions de tres sindicats i ha posat sobre la taula “la corrupció”. Ha comparat el seu cas amb el de Serracant i li ha recriminat “coherència”.