Adeu a Sabadell Centre... fins al novembre

L'estació tanca portes aquest diumenge per sotmetre's a una important obra de remodelació | S'habilitarà un servei de llançadora

Escales de l'estació de Sabadell Centre
Escales de l'estació de Sabadell Centre | Juanma Peláez
Redacció
22 de juliol del 2017
Actualitzat a les 20:16h
A partir d'aquest diumenge comencen les complicacions per a un bon grapat de sabadellencs que cada dia utilitzen els trens de Rodalies per anar a la feina, l'escola o a municipis veïns, situació que també viuran aquells que venen a casa nostra treballar. Renfe tanca l'estació de Sabadell Centre entre el 23 de juliol i el 19 de novembre, període en què es duran a terme els treballs corresponents a la segona fase de les obres de l’estació.

Aquestes actuacions obliguen al seu tancament durant aquests mesos, motiu pel qual, per a facilitar la mobilitat dels viatgers afectats, Renfe habilitarà un servei alternatiu de bus-llançadora dividit en dos períodes en la que es tindrà en compte l’afluència en un dia punta normal i el descens que es produeix en període de vacances.

Els treballs permetran dotar l'estació d'uns accessos lògics en ple segle XXI com ho són un ascensor que connecti el carrer amb el vestíbul, dos més que connectaran el vestíbul amb les dues andanes i escales mecàniques de pujada des de les andanes. A més, també es col·locaran escales mecàniques de pujada i baixada des del carrer al vestíbul, i s'unificaran els torns d'accés, que ara estan segregats per via.

Així, entre el 23 de juliol i l'11 de setembre s'habilitarà un servei de llançadora entre Sabadell Centre i Sabadell Sud, mentre que des del 12 de setembre i fins el 19 de novembre estarà operatiu també amb Sabadell Nord. Mentre durin les obres, es durà a terme un període d'informació als usuaris per orientar-los.

A més durant tot el període d’afectació, Renfe i FGC han establert un acord pel qual els títols de transport de Renfe, seran vàlids per accedir als serveis de FGC a les estacions ubicades a Sabadell i les relacions amb Barcelona. 

Inversió de prop de 2,5 milions d’euros

Les obres de millora a l’estació de Sabadell Centre que permetran que l’estació sigui totalment accessible així com renovació i modernització del vestíbul disposen d’un pressupost de 2.424.295 d’euros. Les principals actuacions consistiran en l’adequació de l’estació per esdevenir en totalment accessible, instal·lant ascensors d'andanes a vestíbul i un de vestíbul a carrer, amb escales mecàniques, allargant andanes i la rehabilitació d'espais com el vestíbul o els accessos.