El ple d'investidura de Maties Serracant serà el 25 de juliol

Juli Fernàndez ja ha registrat la renúncia a l'alcaldia | El ple de renúncia es farà dijous 20 de juliol

Juli Fernàndez, amb els tinents d'alcalde
Juli Fernàndez, amb els tinents d'alcalde | Albert Segura
Albert Segura
17 de juliol del 2017
Actualitzat a la 13:42h
El ple d'investidura de Maties Serracant com a nou alcalde de Sabadell se celebrarà el proper 25 de juliol. Així ho ha anunciat l'actual alcalde, Juli Fernàndez, en roda de premsa aquest migdia a l'Ajuntament de Sabadell.

Fernàndez ha anunciat que ja ha registrat la seva renúncia com alcalde, i que es farà efectiva en un ple que tindrà lloc aquest dijous, 20 de juliol, a les 18.00 hores. El ple del dia 25 de juliol, també tindrà lloc a la mateixa hora, les 18.00 hores.

Fernàndez ha comparegut amb els tres tinents d'alcalde Joan Berlanga, Maties Serracant i Marisol Martínez en que només han pres la paraula l'alcalde i el seu successor. "Els tràmits s'inicien registrant la renúncia de l'alcalde al registre municipal, cosa que ja he fet formalment", ha anunciat Fernàndez.

Dijous serà, així, un dia intens. A les 10.00 hores començaran els actes per inaugurar l'ampliació dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a la ciutat, on hi participarà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Serà el darrer gran acte on Fernàndez hi prendrà part com alcalde, donat que el ple de renúncia se celebrarà a les 18.00 hores d'aquell mateix dia. 

En el temps comprès entre dijous i dimarts a la tarda, serà Joan Berlanga, en qualitat de primer tinent d'alcalde, qui assumirà l'alcaldia en funcions. A les 18.00 hores de dimarts s'ha convocat el ple que investirà Serracant amb els 14 vots dels regidors de govern. 

"Hi ha la cohesió necessària perquè sigui un govern i no quatre governs, les quatre forces ens comprometem a què sigui un únic govern, en seguir treballant plegats perquè és el millor govern que pot tenir la ciutat", ha assenyalat Serracant. Responia així a les preguntes d'unitat en el govern local, un cop les forces s'han llançat els plats pel cap, i on s'han manifestat públicament importants friccions entre els socis, sobretot entre Unitat pel Canvi amb ERC i Guanyem Sabadell.

Es preveu que Serracant faci pública la composició del nou govern aquell mateix dia o durant la setmana, moment en què es podria conèixer alguna sortida al govern municipal i la conseqüent entrada de nous regidors.