​Sant Quirze comença a definir el seu futur

S'analitza l'entorn i potencialitats del municipi

Redacció
17 de juliol del 2017
L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha iniciat les primeres accions participatives per a la revisió del Pla General d’Ordenació Urbanística Municipal. Actualment s’està elaborant un document, que porta per nom Bases de la revisió del Pla General, i analitza l’entorn del municipi des de diferents àmbits, així com els canvis de què ha estat objecte.

El document servirà com a base per elaborar una diagnosi i per intercanviar aportacions amb la ciutadania en el marc d’uns tallers oberts. El primer tindrà lloc el proper 20 de setembre a les 19 hores a la Patronal. Els principals temes a tractar seran: territori, habitatge, activitat econòmica, mobilitat, espais lliures, equipaments, patrimoni i sostenibilitat econòmica. Diverses dinàmiques d’anàlisi serviran perquè l’equip redactor del projecte reculli les propostes.

Durant les darreres setmanes ja s’han organitzat diverses entrevistes amb personal tècnic municipal, representants polítics, d’entitats i ciutadania, per tenir una primera visió dels agents implicats en aquest projecte A les xarxes socials l'etiqueta que vehicularà aquest projecte és #SQVfutur.
 
Què és la revisió del Pla General d’Ordenació Urbanística?
 

El POUM és una norma que ordena urbanísticament el municipi i dissenya el seu desenvolupament i creixement futurs. Es tracta de l’eina que determina l’aspecte físic i també moltes altres característiques del municipi i que marcarà el futur i la vida dels seus habitants. La seva vigència és indefinida però estableix unes previsions temporals per a la seva execució, que normalment abasten períodes de temps llargs.