​Judith Galán, millor nota de la selectivitat a Sabadell: «Viuré l'estiu de la meva vida»

Amb una nota de 9,52 cursarà Medicina a la UAB | Assegura que aprofitarà els mesos previs a la universitat per gaudir de les vacances i preparar-se pel salt a la Facultat

Judith Galán, millor nota de selectivitat de Sabadell
Judith Galán, millor nota de selectivitat de Sabadell | Juanma Peláez
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:46h
Tranquil·la i amb un punt d‘escepticisme, la Judith Galán, alumna de l’Escola Pia de Sabadell, s’ha convertit amb l’alumne amb millor nota de la ciutat en la selectivitat d’aquest 2016. Amb 18 anys complerts el passat mes d’abril, Galán ha obtingut una marca de 9,52 a les proves d’accés, fet que li ha donat el bitllet d’accés als estudis de Medicina a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

“Els dies de les proves estava molt nerviosa, els dies abans van ser molt intensos, van ser tot estudi, arribant a un nivell de saturació màxim”, explica, uns nervis que es van intensificar fins el moment d’arribar als exàmens. “Al començar, però, se’m van treure, el primer examen de castellar el vaig trobar fàcil, i em vaig dir: tu pots!”, assegura.

Els exàmens van anar passant, i al tercer dia la va venir a buscar el pare d’una amiga, va marxar a casa i va descansar. Llavors calia esperar, però el dia de conèixer les notes, tots els nervis es van focalitzar en una tecla: F5. “La nota no sortia, i no parava de refrescar la pàgina, fins que al final vaig decidir anar a la meva habitació, però el meu germà va seguir refrescant fins que va sortir i em va avisar”, relata.

En arribar, decepció: “Hi havia un 9,52, i allò era insuficient per entrar a Medicina, on demanaven un 12,4, però el meu germà em va obrir els ulls, perquè amb l’específica quedava en un 12,92”, afegeix.
 

Foto amb les millors notes de selectivitat. Foto: Juanma Peláez


La Judith es va formar a l’escola Servator, a la Creu Alta, i va fer el salt a l’Escola Pia a 1r de batxillerat. “Llavors no sabia que volia fer Medicina, una companya meva ho teia claríssim, jo tenia passió per ajudar els demés, i era una bona opció, obria portes per si volia treballar amb pacients en hospitals o em volia dedicar a la recerca”, apunta.

Ara es planteja gaudir dels mesos que venen: “Penso viure l’estiu de la meva vida”, assegura, amb descans i viatges: Bilbao, Alemanya i Holanda són les primeres destinacions. Al setembre, la Facultat de Medicina serà el seu nou destí, la seva nova llar. I el trampolí cap a un futur ple d’èxits.