​El Kilòmetre Solidari fa una crida per evitar la desaparició del programa d’inserció laboral juvenil de l’Esquitx

Necessiten 3.010 euros i la campanya de micromecenatge caduca el proper 21 de juliol

Redacció
13 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:32h
La 4a edició del Kilòmetre Solidari encara la recta final del projecte i fa una crida per tal d’aconseguir l’objectiu fixat i que serveixi per salvar l’Inserjove, una iniciativa de l’Associació Juvenil Esquitx. Cada any ajuda una seixantena de joves a trobar feina i a formar-se per tornar al món laboral. El propòsit marcat són 3.010 euros que han d’aconseguir els 43 voluntaris que participen enguany.
 
La campanya de micromecenatge acaba el proper 21 de juliol. Una data que està a la volta de la cantonada i està en perill l’Inserjove. Fa quatre anys va perdre la subvenció de la Generalitat i ha anat sobrevivint, però “el curs passat ens va generar pèrdues importants. Si no aconseguim recursos l’haurem de tancar”, assegura el director de l’Esquitx, Sergio Asensio.
 
El Kilòmetre Solidari a més d’aquesta vocació, implícita al nom, també té una vessant esportiva. Els voluntaris es preparen per córrer la Cursa Popular de la Festa Major amb entrenaments personalitzats.
 
El projecte solidari acumula, en les tres edicions anteriors, 170 voluntaris i més de 14.000 euros recaptats. Cada any s’ha superat la meta estimada en un primer moment. L’any passat es va registrar la xifra més alta, amb 5.830 euros.