El CN Sabadell detecta quasi quatre milions de pèrdues els últims cinc anys

Una conclusió que han tret gràcies a l'auditoria econòmica | El president apel·la a la massa social per revertir la situació

El president del CN Sabadell, Claudi Martí, i el vicepresident econòmic, Ermengol Llorens
El president del CN Sabadell, Claudi Martí, i el vicepresident econòmic, Ermengol Llorens | Albert Hernàndez
11 de juliol del 2017
Actualitzat a les 17:43h
La nova junta directa del Club Natació Sabadell (CNS), encapçalada per Claudi Martí, ha detectat 3,95 milions d'euros de pèrdues en els últims cinc anys. Així ho ha revelat una auditoria econòmica que va encarregar a la mateixa empresa que ha portat a terme els números del club des 2010, després d'accedir al càrrec el gener d'aquest any.
 
Martí ho ha atribuït "a la mala gestió" de l'anterior equip, que liderava Miquel Torres, precisant que aquest 2017 ja hi ha unes pèrdues de 660.948 euros i una desviació de 383.931. Ha evidenciat aquesta "mala praxis" dels últimes anys en els comptes amb la reforma de l'entrada a les instal·lacions de Can Llong. Van tenir un cost de 867.000 euros, quan hi havia un pressupost aprovat de 520.000 i ha matisat que "és normal que l'obra canviï la xifra al final", però que no hi hagi cap prova que així ho validi com a seguiment de les actuacions.

De totes manera, no ha considerat que hi hagi indicis de delictes i tampoc és la intenció de junta "aixecar les catifes". Ha qualificat la situació de "greu" però ha garantit que una entitat amb 27.000 socis "és un gran valor" que ha de permetre revertir aquesta situació i aquest serà "l'argument" que es farà servir, sense que es carreguin les conseqüències en la seva massa social.

Entre d'altres mesures, es contempla renegociar els contractes dels equips de waterpolo, masculí i femení, a la baixa, prop del 10%. Tot plegat, després que la temporada 2015-2016 van pujar un 23% i en els equips professionals un 18%. Al cap i a la fi, ha resumit Martí "no estirar més el braç que la màniga". 
 
Herència econòmica 

El vicepresident econòmic del CNS, Ermengol Llorens, ha recordat que quan van accedir a la junta directiva de l'entitat, a finals de gener, es van haver de "pagar les nòmines i un cop fet, en els comptes hi havia menys de 96.000 euros i unes factures per valor de 400.000 euros "i ha criticat el refinançament del CNS en 2015 que, com ha dit, "condemnarà" el futur.
 
En aquest sentit, ha indicat que això limita la inversió anual a 650.000 euros i acumula un deute passiu de 22,8 milions d'euros que venç el 2037, per això "tocarà negociar amb els bancs" i ha apel·lat als 27.000 socis i al bon nom del club.
  
Per pal·liar aquesta situació, Martí ha dit que s'està elaborant un pla per al període 2017-2020 i que serà transversal. La voluntat és que impliqui una major participació dels socis, millora de la cura de les instal·lacions, una entitat més transparent i potenciar la base esportiva, entre altres objectius, ha enumerat.