​Jordi Cuixart estableix les claus empresarials del futur Estat català

El president d’Òmnium ha ofert una xerrada a empresaris vallesans a la Cambra de Comerç de Sabadell | Apunta l’aposta per les energies renovables i l’aprofitament del talent com a elements bàsics

Jordi Cuixart, amb Juli Fernàndez i Antoni Maria Brunet
Jordi Cuixart, amb Juli Fernàndez i Antoni Maria Brunet | Albert Segura
06 de juliol del 2017
Actualitzat a les 11:49h
Un futur Estat català seria beneficiós per les empreses, no només les d’aquí, que podrien créixer més del que poden ara, sinó també les multinacionals arrelades al nostre país. Així ho considera el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que aquest dijous ha participat en una trobada organitzada a la Cambra de Sabadell, i en què també hi han pres part el president de l’entitat, Antoni Maria Brunet, i l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez.

Cuixart destaca que la creació del nou Estat és una oportunitat molt gran perquè les empreses de matriu catalana obtinguin un abast més gran de la seva activitat, però també per a les grans multinacionals per expandir els seus projectes a casa nostra. “Actualment tenim una gran incapacitat de fer créixer les empreses més enllà dels 200 o els 300 milions d’euros, no es tracta de demanar tractes de favor, però sí teixir complicitats”, ha expressat.

En aquesta línia, considera que es podrien establir grans acords de país, donat que avui dia lamenta que cada equip de govern que entra nou a la Generalitat estableix els seus criteris, que poden canviar al cap de quatre anys, amb el canvi de legislatura. “Si això passés en una empresa no ens en sortiríem”, ha denunciat, assegurant que caldria dibuixar una estratègia, per exemple, a 20 anys vista per definir el model econòmic i empresarial que es busca.

Com a repte, Cuixart apunta la necessitat d’apostar per les energies renovables com a font i potenciar el talent que hi ha a casa nostra, i ha descartat qualsevol tipus de pacte amb l’estat espanyol, un acord que “ni hi és ni se l’espera”. De la mateixa manera, considera que cap país permetrà que Catalunya surti de la Unió Europea, fet que tindria conseqüències negatives en les empreses dels seus països arrelades a casa nostra.

“A Catalunya hi ha 7.000 multinacionals, un 15% d’elles són d’Alemanya; què li diran, per exemple, a Amazon, que no defensaran els seus interessos? I el senyor Volkswagen, que traurà 65.000 cotxes pel port de Barcelona?”, s’ha qüestionat. Entre altres, Cuixart també ha posat de manifest l’alt índex d’exclusió social, amb un miler d’execucions hipotecàries mensuals a Catalunya, liderant, així, el volum total de l’estat espanyol.
 

Assistents a l'acte de la Cambra de Sabadell. Foto: Albert Segura