​L’Espai Cultura obre els contes infantils de la II República i la Guerra Civil

L'exposició s'estarà fins al 24 de setembre

Un dels espais de l'exposició
Un dels espais de l'exposició | Espai Cultura Sabadell
Redacció
05 de juliol del 2017
Actualitzat a les 18:11h
Aquest dijous s’inaugura a l’Espai Cultura Fundació Sabadell 1859 Contes infantils de la Guerra. Una mostra que repassa la producció editorial dirigida a infants i joves durant la II República i la Guerra Civil. La mostra incideix en els usos ideològics i propagandístics que es van fer de la literatura infantil.
 
Aquest sector de la indústria editorial va viure una embranzida, tant des de la iniciativa privada com des dels organismes públics. Per això, s’atribueix el seu naixement durant aquest temps. A més, va significar un esclat a nivell artístic de la il·lustració.
 
Durant el període republicà es va prendre com a referència la literatura soviètica, adaptant-los a títols tradicionals com La caputxeta vermella i L’aneguet lleig. Però també en l’època feixista, canviant el color, per exemple de la caputxeta, de vermell a blau.
 
És la primera vegada que aquesta mostra arriba a Sabadell i s'hi quedarà instal·lada fins al 24 de setembre, després que hagi voltat per arreu de Catalunya, amb més de 33.000 visitants. D’aquests, uns 7.000 es van concentrar els primers dos mesos de l’estrena de l’exposició, el desembre de 2011, al Museu d’Història de Catalunya. Una iniciativa cultural que va ser produïda per l’Obra Social d’Unnim Caixa.