Neix a Sant Cugat el Sindicat de Llogaters per frenar «l'encariment desbocat» dels pisos

S'emmiralla en la iniciativa de Barcelona, amb la qual es coordinarà, però centrarà la seva activitat en la localitat vallesana

Redacció
04 de juliol del 2017
Un grup de veïns de Sant Cugat han impulsat la creació del Sindicat de Llogaters amb la finalitat de defensar el dret a l'habitatge i per un lloguer assequible, estable segur i digne. Està integrat per persones que comparteixen la inquietud per la situació que viu a la localitat, que en els darrers anys ha generat "una dinàmica de centrifugació econòmica que està expulsant veïns i veïnes" que no poden assumir "l'encariment desbocat" dels lloguers.

En aquest sentit, ha assenyalat que la localitat lidera els rànquings de ciutats amb el parc immobiliari més car, havent una quarta part disponible del lloguer que supera els 1.000 euros i la renda mitjana mensual d'un pis és de 996 euros, 100 per sobre de Barcelona, ​​precisant que el metre quadrat és de 5.000 euros, al mateix nivell que els barris barcelonins de Gràcia i la Barceloneta. El metre quadrat dels immobles de protecció oficial són "el doble de cars" que la mitjana comarcal, concretant que un 3% de l'habitatge construït és d'aquesta tipologia.

El Sindicat neix per incidir "com a actor de ple dret" en tots els àmbits possibles: socials, econòmics i els de l'administració. Han defensat que no només afecta a gent jove, "sinó també d’aquells que disposen de rendes més baixes d’acord amb els estandards locals".

El nou grup pretén construir-se "des de la base d'una assemblea oberta" i es coordinarà amb la de Barcelona, ​​encara que centrada en la problemàtica del municipi vallesà i més de qüestionar la problemàtica del lloguer pretén ser un grop de pressió de cara als polítics i les administracions.