La Fiscalia de Barcelona demana traslladar l'activitat dels Jutjats de Sabadell a un altre edifici

Considera que és l'única manera de garantir les millors condicions al personal

Redacció
29 de juny del 2017
Actualitzat a les 11:11h
La Fiscalia Provincial de Barcelona aconsella traslladar l'activitat dels Jutjats de Sabadell a un altre edifici judicial. Considera que és "l'única forma" que el personal pugui fer-ho "en condicions que no perilli la seva salut". Així com també "tingui en compte" el trasllat de presos que reuneixi "les mínimes condicions de salut i higiene".
 
L'òrgan veu insuficient les mesures adoptades pel Departament de Justícia per solucionar els problemes de refrigeració de l'edifici sabadellenc, "difícilment s'arreglarà amb la reparació de la climatització". Recorda que des de 2008 "es va posant de manifest" la impossibilitat d'obrir finestres i "davant d'aquest manca de ventilació", es corre el risc que tot el volum de persones que hi assisteixen diàriament "contraguin tot tipus de malalties".
 
També apunta que les dependències judicials "no té termòstats per zones". Així, com detalla, "l'ala nord pot estar molt freda al hivern, mentre a la sud i l'oest pot assolir temperatures superiors als 27 o 28 graus". Un fet que atribueix al tenir "un únic termòstat".
 
D'altra banda, critica la connexió interior dels jutjats amb centres comercials que suposa "un problema de seguretat" i, a més, també lamenta que no sigui accessible per a persones amb mobilitat reduïda.