Així celebra Sabadell el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

S'han col·locat vinils als semàfors de dues cruïlles de la ciutat i la bandera irisada penja al llarg de la jornada del balcó de l'Ajuntament | També hi ha organitzats el passi de dos documentals

Els semàfors del carrer de la República amb la bandera irisada
Els semàfors del carrer de la República amb la bandera irisada | Ajuntament de Sabadell
Redacció
28 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:55h
Aquest dimecres es commemora el Dia Internacional de l'Orgull LGTBI, una celebració que va néixer a Stonewall (Estats Units) el 1969. Una operació policial al bar gay Stonewall Inn va provocar una reacció espontània de protesta contra el sistema, que perseguia els homosexuals. Des d'aleshores, aquest fet es considera que marca l'inici de l'alliberament d'aquest col·lectiu. Sabadell celebra aquest dia amb diversos actes.

D'una banda, i de forma visible, amb la col·locació de vinils amb la bandera irisada als semàfors de les cruïlles de la Rambla, a l'alçada del carrer de la República, i a l’Eix Macia. A més, aquest bandera penja del balcó de l'Ajuntament.
 

La façana de l'Ajuntament de Sabadell, a la plaça Doctor Robert, d'on penja la bandera irisada Foto: Ajuntament de Sabadell


A més, aquest dimecres, hi ha programat el visionat del documental Lluitadores, dirigit per la búlgara Maria Khan amb la col·laboració del Grup d’Amics, Gais, Lesbianes, Transsexuals i Bisexuals (GAG),  al Cinema Imperial. Després de la projecció hi haurà un debat entre els assistents. 

Aquest dijous, hi ha marcada una altra cita. A la Capella (parc de Can Gambús) es farà el passi del documental Crits de llibertat, de Maria Khan. La sessió inclourà un debat previ organitzat per GAG.