​Els malabarismes, les acrobàcies i les funcions del Festival SabaCirc es posen en marxa

L'autobús comença a circular per Sabadell, amb diverses aturades i moltes sorpreses | Per aquest dimecres hi ha programada una taula rodona amb experts en circ

Redacció
27 de juny del 2017
Actualitzat a les 10:10h
L'autobús històric de Transports Urbans de Sabadell (TUS)  comença a circular aquest dimarts per la ciutat. No ho farà per recollir passatgers, sinó per dur el circ als diferents barris sota el pilotatge del Festival SabaCirc. Arrenca, a partir de les 18 hores, a la plaça de la Creu de Barberà, on hi actuarà el xilè Pedro Benavides. Un acròbata conegut per la seva aparició al programa televisiu Got Talent 2017, on va quedar semifinalista.
 
Estarà acompanyat per Andrea Thorson, que presentarà Secrets, un espectacle d'acrobàcia i mim. Les dues hores de números al carrer, també comptaran amb la companyia Colze a Colze que proposarà a Litxa Clown.
 
El bus es traslladarà, aquest dimecres, fins a la Casa del Pins (al carrer Uruguai) per portar l'espectacle aquesta zona a de Sabadell d'11 a 14 hores. Però una de les grans cites de la rua del Festival SabaCirc serà la taula rodona, que està organitzada a la Biblioteca del Nord a les 17 hores, que duu per títol El circ social. Reptes i oportunitats pel treball als barris. Participaran quatre experts: Antonio Alcàntara, de l'Ateneu Popular 9Barris; Pili Serrat, de l'Associació Professionals del Circ de Catalunya (APCC); David Marfil, de l'Escola de Circ Saltimbanqui, i Toni Porcar, el coordinador de SabaCirc.
 
Dijous arribarà a la plaça del Pi de Ca n'Oriac, a partir de les 19 hores. Divendres, a les portes del cap de setmana, la comitiva s'aturarà al Centre Cívic Can Puiggener, de 18 a 20 hores. S'afegirà als espectacles Joel Martí, de la companyia Circo Afilado.
 
Cap de setmana    
 
El cap de setmana l'autobús del Festival SabaCirc pitjarà l'accelerador. Dissabte, a partir de les 17.30 hores, al passeig de la Plaça Major es farà la primera Trobada de Clowns de Sabadell. Entre algunes de les actuacions que pretenen oferir als sabadellencs, és infiltrar-se entre els usuaris dels busos de la TUS per actuar durant el trajecte.
 
Diumenge, el darrer dia, el bus s'instal·larà a la plaça de Can Deu, entre les 18 i 21 hores, per fer el comiat. Però al llarg del matí hi haurà espurnes del SabaCirc repartides per la localitat com ara una trobada de parkour. Els participants aniran des de la plaça Espanya i fins al Parc Catalunya i parc del Nord. Al vespre, en l'adéu de la iniciativa, s'hi afegirà l'argentí Fernando Pose amb els sensacionals malabars amb pilotes d'acrobàcia.