​Boehringer Ingelheim inverteix 100 milions d'euros en la seva planta de Sant Cugat

La multinacional farmacèutica crearà 200 llocs de treball i elaborarà un nou producte que es distribuirà per a tot el món

Col·locació de la primera pedra, amb Timmo Andersen en primer pla
Col·locació de la primera pedra, amb Timmo Andersen en primer pla | Albert Segura
26 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:29h
La multinacional farmacèutica Boehringer Ingelheim ha col·locat aquest dilluns la primera pedra del seu nou centre de producció a la planta de Sant Cugat del Vallès, que suposarà una inversió de 100 milions d’euros i la creació de més de 200 llocs de treball d’alta qualificació. La planta estarà operativa en el termini de dos anys, un cop s’hagi construït l’edifici de 14.000 metres quadrats que acollirà la producció de Respimat, un producte que es distribuirà a tot el món.

L’acte ha comptat amb la presència del conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, als quals també s’hi han sumat Begoña Cristeto, Secretària General d'Indústria i de la PIME del ministeri espanyol d'Economia , Indústria i Competitivitat, i María Luisa García Vaquero, Subdirectora General Adjunta a la Subdirecció General de Qualitat de Medicaments i Productes Sanitaris.

Els terrenys on s’aixecarà la nova planta ja estan en plena fase d’obres, amb els primers moviments de terres que donaran pas a l’estructura del nou edifici de la farmacèutica, que avui dia ja elabora productes tan habituals a les nostres farmacioles com Nolotil o Bisolvon. La nova planta integrarà la producció de Respimat, el cartutx y l’aplicador que s'aplicarà a productes com Sprivia, Spiolto o Combivent, de la mateixa manera que s'envasarà amb els diferents formats de dispositiu inhalador per països de tot el món.
 

Terrenys on s'aixecarà la nova planta. Foto: Albert Segura


De Catalunya al món 

"Aquesta és una gran oportunitat per poder fer un producte tan important per a la corporació, des d'aquí es produirà el Respimat per a tothom, d'entrada per a Europa, i en dos anys per als Estats Units, Japó, Mèxic, Brasil i Canadà, entre d'altres, "assenyala Timmo Andresen, director general de Boehringer Ingelheim Espanya.

Es preveu que a l’agost de 2018 les obres arribin al seu punt i final. Així, a finals de 2019 es començarà a envasar el producte, amb destinació a països d’Europa, quan s’elaboraran unes 25.000 unitats. Posteriorment, a l’abril de 2021, es farà el salt a la producció de cartutxos i el seu envasat per a Europa, mentre que al 2022 s’iniciarà la producció per a la resta de països de tot el món, entre ells Estats Units, Canadà o Japó, arribant a les 30.000 unitats.

“Amb una inversió de 100 milions d’euros, crearem 200 llocs de treball d’alta qualificació, a Catalunya hi hem trobat la capacitat d’atraure talent per a produir amb els nivells de qualitat que ens calen”, afegeix Andersen. Això, assegura, és un reforç a l’aposta que la multinacional farmacèutica ha fet amb Catalunya, on afegeix que hi han trobat una gran capacitat d’atraure talent.

Per la seva banda, el conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, ha agraït aquesta mostra de confiança, destacant l’esforç de Catalunya en mantenir la capacitat industrial que la defineix: “Ha hagut d’haver-hi una ciris per veure que els països que millor resisteixen la crisi són els que tenen una millor indústria, i Catalunya segueix sent un país industrial”, ha assegurat Baiget.