Una acció dels Iaioflautes costarà 5.000 euros en reparacions al Parc Taulí

Una vintena de persones han irromput a l'hospital i han enganxat adhesius amb cola d'impacte d'alta adherència | El centre assegura que no els han pogut treure i que caldrà contractar una empresa externa

Redacció
22 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:19h
Adhesius al Taulí
Adhesius al Taulí | Parc Taulí
La Corporació Sanitària Parc Taulí de Sabadell denuncia que l’acció que aquest matí ha fet el col·lectiu de Iaioflautes a l’hospital de Sabadell tindrà un cost de 5.000 euros per al centre. La vintena de membres que han dut a terme l’acció han enganxat uns adhesius d'alta adherència, fet pel qual el personal del centre s’ha vist incapacitat per extreure’l de les superfícies on l’han col·locat. Per aquest motiu, asseguren que es veuran obligats a contractar una empresa externa, que suposarà una despesa extra per a l’hospital.

L'hospital ha emès un comunicat on relaten que els fets han passat pels volts de les 11.00 hores, quan una vintena de persones, identificades com a membres del col·lectiu Iaioflautes, han irromput a les instal·lacions i han omplert vidres, parets, panells de fusta, ascensors i mobiliari del vestíbul, així com de les diferents plantes, d’adhesius de forta adherència. “El material enganxat és impossible d’extreure sense recórrer a una empresa externa especialitzada en aquests tipus de danys, s’estima que el cost d’extreure els adhesius i de reparar la pintura i la fusta malmesa pujarà a uns 5.000 euros”, assenyalen.

En el text, la direcció del centre assegura que entenen que és del tot legítima la reivindicació pública, però lamenten els efectes que té sobre l’economia de l’hospital. “Fets com aquest en absolut beneficien a ningú, ans al contrari, perjudiquen a tots, ja que el cost de la reparació dels danys ocasionats s’haurà de fer amb diners públics”, apunten.