Els cinc nous agents de la Policia Municipal de Sabadell es graduen

Aspiraven sis a integrar-se al cos sabadellenc, però un no ha passat la formació | Aquest dijous s'han lliurat els diplomes a 92 agents que aniran a parar a 59 municipis

22 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:39h
Els cinc nous agents de la Policia Municipal de Sabadell.
Els cinc nous agents de la Policia Municipal de Sabadell. | Policia Municipal de Sabadell / Cedida

La Policia Municipal de Sabadell ja compta amb cinc nous membres al cos. Aquest dijous han rebut el diploma que així ho acredita de mans del conseller d'Interior, Jordi Jané. En un acte de lliurament que ha tingut lloc al Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC). En principi havien començat al setembre sis aspirants, però un d'ells no ha aconseguit passar la formació.
 
Han estat cinc dels 92 que han passat a recollir el seu reconeixement, d'un total de110 que van iniciar la formació. Aquest grup anirà a 59 municipis de Catalunya, la majoria de la província de Barcelona. Tots ells han aguantat estoicament, al pati del ISPC, sota el sol i han anat desfilant formant una gran esquadra. Encara que com ha dit el conseller ha durat "20 minuts menys que l'any passat".

Tot plegat, per arribar a un dels moments més esperats per aquests ja policies: el llançament de les gorres. Un clàssic i que és l'oficialitat d'allò pel qual han estat esforçant-se els últims mesos.
 

Els cinc nous agents de la Policia Municipal de Sabadell. Foto: Policia Municipal de Sabadell / Cedida


Jané ha agraït la tasca dels agents locals "perquè contribueixen a que, en aquests dos anys, s'hagin reduït els índexs de delinqüència", encara que també ha apuntat a la col·laboració amb altres cossos tant catalans com estatals, així com amb l'exèrcit i el CNI, especialment per combatre el jihadisme.
 
En aquest sentit, ha destacat que ara ells són objectiu terrorista i que "han rebut la formació" per reaccionar davant d'aquests fets. També ha qualificat de "gran dia", perquè s'ha publicat, al Diari Oficial de la Generalitat, la nova indumentària dels cossos que buscaran "una uniformitat" amb la policia catalana.
 

Els 92 policies del curs 2016-2017 que han rebut el seu diploma Foto: Albert Hernàndez