El Fresc Festival arrenca avui amb un musical de producció pròpia

La Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859, Joventuts Musicals de Sabadell, UiU Promotors i l'Alliance Française impulsen el nou certamen | L'organització espera arribar a 5.000 espectadors en aquesta primera edició

Redacció
25 de juny del 2017
Imatge promocional de l'espectacle
Imatge promocional de l'espectacle | Fesc Festival
La programació de L'Estiu a la fresca, que organizava la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 i el grup BBVA, ha passat a denominar-se Fresc Festival. El certamen que aplega les experiències de diferents programadors culturals de la ciutat, Joventuts Musicals de Sabadell, UiU Promotors i l'Alliance Française, per a que del 25 de juny al 24 de juliol hi hagi música, teatre i cinema als Jardinets de l'Espai Cultura, l'Auditori i el Teatre Sant Vicenç.

La cita arrenca aquest vespre amb un musical de producció pròpia, La Nit dels Musicals, en què es ret homenatge als musicals que s'han fet a la ciutat. Es vol reflectir la vitalitat dels musicals locals, demostrar l’envergadura i el pes que han adquirit i condensar, en una sessió, tot el treball i saber fer que les entitats de Sabadell han acumulat en aquesta matèria. I, per damunt de tot, fer gaudir els espectadors amb un gènere que esdevé una autèntica festa per als sentits.

Un festival complet

En el cartell hi figuren noms com Tomeu Penya (27 de juny); l'actriu Sílvia Bel amb el recital de poesia de grans autors (30 de juny); el grupo de l'OH Happy Day de TV3 Sound Six; Le dones sàvies de la Companyia Maldà; l'obra Humor i hòsties amb Marc Martínez; el concert de gospel de The Sey Sisters i Judit Nedderman i Quartet Brossa. 

El director de la Fundació, Joan Carles Sunyer, afirma que es vol "arribar a un públic ampli i divers", amb un total de 27 espectacles, dels quals més de la meitat seran música. Tot i que, ha assenyalat "s'han escollit obres de mitjà format que han tingut bona acollida a Barcelona". 

La 18a edició del Festival Internacional de Música tindrà lloc en el marc d'aquest certamen. També, i com es venia fent amb L'Estiu a la fresca, es manté el passi de tres pel·lícules del Festival BBVA de Cine de Montanya de Torelló.

Objectiu: arribar als 5.000 espectadors

Sunyer ha avançat que actualment hi ha un terç d'entrades venudes i que l'aforament màxim és de 5.500 espectadors. "Per ara la venda no és dolenta" i la idea seria arribar als 5.000, ha afegit. A més, pretén que el festival arribi a ser conegut, no només a Sabadell també a la comarca.