El TSJC admet la querella contra Borràs per la compra d'urnes per al referèndum

La Fiscalia acusa la consellera de Governació de desobediència, prevaricació continuada i malversació de diners públics arran de la licitació de 8.000 urnes per a l'1-O | Aquest dimecres ofereix una xerrada a Sabadell

Oriol Junqueras, Meritxell Borràs i Carles Puigdemont al Parlament, en una imatge d'arxiu
Oriol Junqueras, Meritxell Borràs i Carles Puigdemont al Parlament, en una imatge d'arxiu | Govern
Oriol March / Isaac Meler
20 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:23h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès aquest dimarts la querella presentada per Fiscalia contra la consellera de Governació, Meritxell Borràs, i Francesc Esteve Balagué, antic Secretari General de la Conselleria de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. La querella, que arriba just el dia abans que Borràs faci una xerrada a Sabadell, es va presentar pels suposats delictes de desobediència, prevaricació continuada i malversació de diners públics arran de la licitació de 8.000 urnes per al referèndum de l'1 d'octubre. 

Esteve va ser nomenat la setmana passada director del gabinet jurídic de la Generalitat dins d'un moviment de peces que serveix a la Generalitat, segons fonts del Govern, per preparar l'embat jurídic de l'Estat contra el procés. L'admissió a tràmit d'aquesta querella suposa el primer pas en ferm de les institucions espanyoles per frenar el referèndum.

La setmana passada també, la Fiscalia va ampliar la querella amb l'anunci de la data i la pregunta del referèndum que va fer Carles Puigdemont i Oriol Junqueras al Pati els Tarongers del Palau de la Generalitat acompanyats de tots els membres del Govern i de tots els diputats de Junts pel Sí i la CUP. En aquell consell executiu extraordinari que es va celebrar per ratificar els termes de la consulta vinculant no es va acordar res per escrit, però la delegació del govern espanyol està molt interessada en conèixer les actes de la trobada per si hi ha algun aspecte impugnable.

Més informació en els pròxims minuts