El Festival SabaCirc durà els seus espectacles als barris de Sabadell

Es tracta d’una iniciativa amb caràcter social que suposa la implicació de joves d’arreu de la capital vallesana | Se celebrarà del 27 de juny al 2 de juliol

Presentació del SabaCirc de Sabadell
Presentació del SabaCirc de Sabadell | Albert Segura
20 de juny del 2017
Actualitzat el 24 de juny a les 12:52h
La ciutat de Sabadell celebrarà del 27 de juny al 2 de juliol la primera edició del SabaCirc, el Festival de Circ Social. Es tracta d’una iniciativa que té un marcat caràcter social, que permetrà la implicació i fins i tot inserció laboral de joves de tota la ciutat, i que durà les seves propostes als barris sabadellencs a través d’un dels autobusos històrics de Transports Urbans de Sabadell (TUS).

La cita neix amb l’objectiu d’utilitzar el món del circ com a eix vertebrador de la integració social, motiu pel qual s’aposta per l’humor i les arts circenses com a vehicle de col·laboració entre diferents persones. D’aquí la voluntat de dur la proposta a través del seu espai mòbil a diferents espais de Sabadell, incloent en zones on pot haver-hi més problemes de integració.

La cita comptarà a partir del 27 de juny amb espectacles, que es faran sempre en places exteriors dels barris. El bus serà part de l’espectacle, tant com a fons, camerino i espai d’actuacions. “Ha costat de coordinar-ho perquè és un espai gran, i per encabir-ho en alguna plaça s’ha hagut de fer més d’un equilibri”, explica Toni Porcar, director del festival.

Abans de cada actuació, que comptarà amb diversos artistes, hi haurà tallers de manualitats per fomentar el transport públic i per conèixer el món del circ. Hi haurà joves que practiquen breakdance, artistes locals, nacionals i internacionals arrelats a Catalunya”, apunta Porcar.

També hi haurà una taula rodona que se celebrarà a la Biblioteca del Nord, i la primera Trobada de Clowns, que se celebrarà el dia 1 de juliol, amb una quinzena de clowns de diferents indrets, que celebraran un cercavila i un espectacle de ImproClown, a Belles Arts..

Un dels coordinadors, Alejandro Techy, se suma a l’experiència després d’haver treballat durant 3 anys en el món del circ, amb processos de formació amb nens de barri en zones perifèriques de grans ciutats a Nicaragua. “Veiem com és una eina viable per sortir endavant i fer alguna cosa a la vida més enllà del que l’entorn deien que podien fer, es tracta de joves que no poden accedir a estudis per situacions personals, i dins del procés que proposem comencen a conèixer altres espais i món que els poden obrir noves finestres”, explica Techy.