​Denuncien les altes temperatures que suporten els petits a l'escola bressol Creu Alta

L’AMPA assegura que s’arriben als 33,3 ºC a l’interior de les aules | L’Ajuntament entona el “mea culpa” i assegura que han anat tard en aplicar solucions

Redacció
17 de juny del 2017
Actualitzat a les 9:33h
Termòmetre a l'escola bressol Creu Alta
Termòmetre a l'escola bressol Creu Alta | AMPA Escola Bressol Creu Alta
L’AMPA de l’escola bressol Creu Alta ha posat el crit al cel després de comprovar les elevadíssimes temperatures que han de suportar els seus fills i filles a les instal·lacions. En un comunicat difós a la xarxa, asseguren que s’arriba als 33,3ºC. L’Ajuntament ja s’ha pronunciat, també a través de les xarxes socials, assegurant que l’onada de calor els ha enganxat amb l’adaptació de les aules.

“Els termòmetres marquen a totes les aules més de 31,5ºC i a d’altres s’enfilen fins els 33,3ºC”, asseguren en el comunicat, on també afegeixen que la situació és “insostenible” i que s’estava reclamant una solució a aquesta situació des d’abans de Nadal. “L’Ajuntament ens va prometre la instal·lació de ventiladors a les aules i aires condicionats als dormitoris, vam creure la seva paraula i no vam fer les mobilitzacions que teníem previstes”, apunten.

Amb tot, afegeixen que a primera hora del matí el mercuri ja s’enfila fins els 29ºC. “Estem molt preocupats per la salut dels nostres fills i filles tenint en compte que encara queda el mes de juny i el de juliol”, asseguren.

També a través de la xarxa, l’Ajuntament s’ha pronunciat, assegurant que l’onada de calor els ha enganxat abans de la instal·lació dels aparells per refrescar l’ambient. També hi ha fet el regidor d’Educació, el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga: “A Sabadell no hem estat prou àgils per donar resposta al tema de la calor a les escoles bressol, ho sentim i estem treballant per fer-ho”, assenyala al seu compte de Twitter.
 



Amb tot, altres escoles bressol municipals, com la de Vapor Buxeda, al centre, la temperatura és alta, però les aules compten amb ventiladors de sostre i les zones de bressols amb aires condicionats. Una situació que s’espera que es pugui fer extensiva a altres escoles bressol de la localitat ben aviat.