El PDECat de Sabadell s'ofereix per entrar al govern per aportar «una mica de seriositat»

La formació avalua la tasca a l'equador del mandat i carrega contra el govern per la successió de l'alcalde

La formació del PDECat de Sabadell repassant el mig mandat a la ciutat
La formació del PDECat de Sabadell repassant el mig mandat a la ciutat | Albert Hernàndez
16 de juny del 2017
Actualitzat a les 12:59h
Poc més de 12 hores després que l'equip de govern de Sabadell fes balanç d'aquests dos anys de mandat, l'oposició ha començat a posar notes. El grup del PDECat ha suspès l'acció de l'Ajuntament i per tal de capgirar aquesta dinàmica s'han ofert per entrar al govern i "aportar una mica de seriositat", tal com ha dit el portaveu de la formació, Carles Rossinyol, i ha afegit: "ens veiem amb l'obligació de fer aquest pas".

Rossinyol ha desvinculat la seva oferta a tot l'afer interior per succeir l'alcalde, Juli Fernàndez: "No tenim cap interés en que surti ningú", en al·lusió a Unitat pel Canvi. I ha recordat que la proposta no és nova per a Fernàndez, tot i que ara ho fan públic, "al principi de mandat, ho vam oferir. Però no es van voler ni asseure's a taula".

El portaveu de l'antiga Convergència ha tornat a posar l'argument sobre la taula "que ningú va guanyar en aquelles eleccions". Tanmateix, una suposada entrada al consistori està subjecta a dues condicions: "gestionar els interessos de la ciutadania i abandonar els fonamentalismes ideològics". 

En aquest sentit, ha apuntat cap a Unitat pel Canvi i Crida per Sabadell, "si continuen amb el sectarisme, tot seguirá igual" i ha prosseguit, "qui té quatre regidors no pot imposar". No obstant, ha matisat que tampoc "podem imposar una visió més liberal que tenim" i ha insistit en treballar "per a la ciutat".

Baralles per la cadira

Rossinyol ha carregat contra "el govern d'esquerres que es baralla per una cadira". Encara que, al seu parer, es tracta del tret de sortida "a la cursa electoral" de cara a les properes municipals.