Antoni Abad revalida la presidència de la Cecot per als propers quatre anys

Es tracta del quart mandat consecutiu de l'empresari que demana al sector que sigui "proactiu" per defensar els seus interessos

Redacció
15 de juny del 2017
Actualitzat a les 17:17h

El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, en una imatge d'arxiu Foto: ACN


Antoni Abad seguirà sent president de la patronal vallesana Cecot fins al mes de juny de 2021. Així ho han decidit els membres de l'entitat en una assemblea extraordinària que va celebrar-se aquest dimecres a Terrassa. La d'Abad era l'única candidatura presentada davant de la Junta Electoral des de que el passat 5 de maig s'iniciés el procés per escollir nou president.

Aquest serà el quart mandat consecutiu d'Abad que iguala el nombre de legislatures del seu predecessor en el càrrec, Eusebi Cima. El president ha agraït el suport i la confiança "renovada" i s'ha compromès a seguir treballant per impulsar accions que millorin la competitivitat de les empreses associades i la preservació dels interessos de les catalanes.

"Ho hem repetit molt en els últims anys, els representants empresarials hem de passar a l'acció i recuperar la interlocució amb l'administració i els agents socials per fer arribar la veu de l'empresa abans de la presa de determinades decisions", ha dit Abad durant l'Assemblea. En aquest sentit ha afirmat que el sector empresarial no espera que vinguin de fora a solventar la situació. "Hem de ser proactius i apel·lar al coratge dels dirigents que han de prendre decisions", ha advertit.

Accent en les infraestructures

Durant l'últim mandat d’Abad, l'acció de Cecot s'ha caracteritzat per l'èmfasi en l'àmbit de les infraestructures, sobre tot aquelles relatives a la millora de la mobilitat al Vallès i les propostes ferroviàries a la comarca des de la plataforma FEMVallès.

Cecot també ha actuat amb contundència en l'àmbit de l’energia. Abad ha recordat algunes de les accions dutes a terme com la recent denúncia presentada al Síndic de Greuges, en relació a la reforma dels peatges de les línies de distribució de tensió que exclou, 3.277 empreses catalanes presents en xarxes de 25 kilovats de tensió.

Durant la seva intervenció, el president també ha fet referència a l'àmbit de l'emprenedoria, i "als esforços que Cecot ha fet impulsant projectes com la xarxa BANC i el Centre de Reempresa de Catalunya, que tenen uns indicadors i uns resultats més que positius a l’hora de crear, mantenir o fer créixer empreses".

L’últim àmbit en el que Abad ha fet incidència és el relatiu a la formació. En aquest sentit ha fet referència al procés de denúncia sobre l'ús indegut dels fons de formació que aporten empresaris i treballadors per part del Govern i que la Cecot va iniciar a través del Síndic de Greuges de Catalunya el mes de febrer de l’any 2016. Un tema que actualment està a mans la Defensora del Poble qui amb data de 29 de maig va donar la raó a la Cecot en la seva demanda i va demanar per escrit al ministeri de Fátima Báñez que destini tots els fons de formació al seu ús definitiu i no a d’altres accions.

L'empresari també ha aprofitat per indicar que "després de molt treball d'anàlisi per definir un nou model de formació més coherent i amb la realitat empresarial actual, gran part de la feina realitzada ha estat recollida per la CEOE en el Libro Blanco de la Formación el el Trabajo". Es tracta d'un document que tot just ha vist la llum aquest mes de maig.