El Festival Embassa't vol tornar a La Bassa de Sant Oleguer

Un miler llarg d'espectadors han passat per Can Marcet aquest cap de setmana | La idea passa per celebrar el desè aniversari a l'emplaçament que els va veure néixer l'any 2008

Actuació al Festival Embassa't
Actuació al Festival Embassa't | Juanma Peláez
12 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:48h
El Festival Embassa't vol tornar a La Bassa de Sant Oleguer, l’espai que va veure néixer el festival de música independent del Vallès l’any 2008. Així ho apunten els seus organitzadors, que volen aprofitar que les piscines tornen a reobrir per a poder-hi celebrar l'aniversari en un lloc ampli i digne per una festa com la que preveuen celebrar-hi.

Aquest cap de setmana el festival han reunit més d’un miler d’espectadors en la seva novena edició, celebrada a les piscines de Can Marcet. Ara, però, ja preparen el cartell per commemorar la primera dècada de vida de la cita, motiu pel qual unes  600 persones han votat per definir el cartell del proper any, amb la possibilitat d’escollir entre els grups que ja han passat en les nou edicions anteriors.

El compromís de l'organització era deixar Can Marcet després de dues edicions, donat que l'emplaçament, situat en ple barri de Gràcia, provoca molèsties als veïns de la zona. Per aixó, volen tornar als orígens: “Volem tancar el cicle tornant a La Bassa de Sant Oleguer, però no depèn només de nosaltres”, apunta el director del festival, Arnau Solsona, que ja ha traslladat la petició a l’Ajuntament.

La idea passaria per celebrar un mínim de dues jornades amb els grups més representatius que han passat pel festival en els seus primers nou anys de vida. Per aquest motiu, aquests dos dies els assistents han pogut votar els candidats a formar part del cartell de l’any vinent, on hi ha hagut més de 600 participants.

Les paperetes s’han pogut omplir a Can Marcet, per on han passat un miler d’espectadors en els dos dies de festival, el primer, divendres, atrets per Albert Pla, i el segon per l’ampli cartell, iniciat per Joan Colomo. “Aquest concert va atraure molta gent, unes 400 persones que ja no van marxar del festival fins ben entrada la nit, s’hi van quedar molta estona gaudint de l’espai”, explica Solsona, que recorda que es va crear una àrea de relax amb un escenari de petit format,a mb dues foodtruck.

A l’espera de confirmació de cara a l’any que ve, l’organització seguirà amb el seu cicle de concerts el proper mes de juliol al Mirador del Museu del Gas, amb concerts de més petit format.