Un camioner, enxampat multiplicant per vuit la taxa d'alcoholèmia

L'arrestat conduïa fent ziga-zagues per l'AP-7, a l'altura de Santa Perpètua de Mogoda, i posant en perill els altres conductors

El camioner conduïa amb una taxa vuit vegades superior a la permesa
El camioner conduïa amb una taxa vuit vegades superior a la permesa | Mossos d'Esquadra
Redacció
11 de juny del 2017
Els Mossos d'Esquadra van detenir aquest dissabte a la nit a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental) un home de 64 anys per conduir sota els efectes de l'alcohol. Els agents circulaven per l'AP-7 en sentit Tarragona quan un altre conductor els va avisar que un camió de gran tonatge feia ziga-zagues posant en perill la resta de conductors. Els mossos es van adreçar al lloc indicat i van fer aturar el camió. En la prova de detecció alcohòlica el conductor del camió va obtenir una taxa d'1,25 mg/l per aire expirat, vuit vegades superior a la permesa. L'home, de nacionalitat angolesa i amb domicili a Portugal, va quedar detingut per un delicte contra la seguretat viària per conduir un vehicle sota influències de drogues o begudes alcohòliques.

La detenció es va fer a dos quarts de deu de la nit d'aquest dissabte, després que els agents del sector Sabadell de Trànsit van rebre l'avís d'un usuari. Els Mossos van comprovar que el camió anava de banda a banda del segon carril de l'autopista i que va estar a punt de col·lidir amb un altre camió mentre l'intentava avançar.

Els agents van indicar al camioner que s'aturés en una àrea de servei al quilòmetre 143 de l'AP-7. Només baixar del vehicle van comprovar que el conductor desprenia una forta olor a alcohol i tenia dificultats per coordinar els seus moviments.

En la prova de detecció alcohòlica el conductor del camió va obtenir una taxa d'1,24 mg/l per aire expirat. Minuts més tard se li va fer la prova amb l'etilòmetre evidencial i en aquest cas el resultat va ser d'1,25 mg/l aire expirat.

Durant tota l'estona que va durar la prova, l'arrestat repetia frases inconnexes i de difícil comprensió, a més de presentar simptomatologia diversa d'estar sota els efectes de l'alcohol com la parla entretallada, dificultats psicomotrius i per mantenir l'estabilitat.