​Maties Serracant diu que la tensió pel relleu a l'alcaldia de Sabadell «no afecta la normalitat al govern»

El tinent d'alcalde confia que les negociacions entre els quatre socis de l'executiu local acabaran "amb el millor resultat per la ciutat" | Ho fa després que Joan Berlanga fes un tuit contra l'actual alcalde i que diversos membres de la Crida posin en qüestió la seva gestió en el procés de relleu

Maties Serracant, en un acte de govern aquest divendres
Maties Serracant, en un acte de govern aquest divendres | Juanma Peláez
Redacció
09 de juny del 2017
Actualitzat a la 13:51h
El tinent d'alcalde de Territori i Sostenibilitat i cap de llista de Crida per Sabadell a les eleccions municipals de 2015, assegura que les crítiques cap a l'alcalde de la ciutat, Juli Fernàndez (ERC), que la seva formació i Unitat pel Canvi han expressat en els darrers dies acusant-lo d'incomplir el pacte de govern i de no voler facilitar el relleu a l'alcaldia "no afecten a la normalitat amb què treballa l'executiu local". Ho fa després que aquest dijous, el primer tinent d'alcalde i cap de llista d'Unitat pel Canvi ha fet una piulada especialment dura contra Fernàndez retraient-li que no faciliti el relleu a l'alcaldia.

Fernàndez ha dit en diverses ocasions que ha posat a disposició el seu càrrec, partidari d'un canvi de lideratge a l'Ajuntament de Sabadell sempre i quan hi hagi un candidat de consens. Serracant ha recordat que els quatre socis de govern (ERC, Unitat pel Canvi, Crida per Sabadell i Guanyem Sabadell), estan immersos en un procés de negociació i ha dit que confia que les converses acabaran "amb el millor resultat per a la ciutat".

Amb tot, no ha volgut entrar a valorar les declaracions de l'alcalde, que ha assegurat en les darreres setmanes que no és cert que estigui bloquejant el relleu a l'alcaldia com l'han acusat Crida per Sabadell i Unitat pel Canvi. En el mateix sentit, Fernàndez apunta que el principal escull és que "a dia d'avui no hi ha una proposta que tingui el consens per tirar endavant el aquest procés". 

Amb tot, Serracant ha afirmat que aquest encreuament d'acusacions no està repercutint de cap forma en el dia a dia de l'executiu local. "El govern segueix treballant amb la màxima normalitat per tirar endavant els reptes que té", ha remarcat el tinent d'alcalde que ha afegit que les formacions que l'integren tenen un encàrrec que és el de "tirar endavant el que es va fixar en el pla de mandat".