Arrimadas critica que Sabadell vulgui aportar equipaments per fer el referèndum

La líder de Ciutadans fa avui estada a Sabadell on s’ha passejat per Campoamor o s’ha reunit amb AVAN | Avisa que l’Estat té els instruments per “protegir” els ciutadans i els funcionaris

Inés Arrimadas, aquest dijous a Sabadell
Inés Arrimadas, aquest dijous a Sabadell | Albert Segura
08 de juny del 2017
Actualitzat a les 14:31h
La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, critica que l’Ajuntament de Sabadell posi a disposició els equipaments municipals per a poder celebrar el referèndum sobiranista que demà el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident, Oriol Junqueras, han d’anunciar amb data i pregunta. Arrimadas assegura, a més, que l’Estat disposa dels instruments necessaris per “protegir” els ciutadans i els funcionaris.

Arrimadas ho ha dit en el marc d’una visita que avui fa a la capital vallesana, on primer ha fet la clàssica visita al mercat setmanal de Campoamor, parada obligatòria dels polítics de fora de la ciutat que passen per Sabadell, i posteriorment s’ha reunit amb els responsables d’AVAN. La líder taronja ha assegurat que el govern de la ciutat no ha de posar espais públics per a uns quants, quan són de tots els sabadellencs, per fer un referèndum en clau independentista.

“Ja veiem les prioritats del govern local, que posa a disposició d’una causa independentista il·legal els recursos públics de Sabadell, l’antítesi del nostre projecte a la ciutat, que passa per posar a disposició de tots els ciutadans els elements de Sabadell”, ha assenyalat. 

Cimera constitucionalista

Davant la possibilitat que Mariano Rajoy convoqui en nom del govern espanyol una cimera de forces constitucionalistes per fer front a la proposta de referèndum, Arrimadas assegura que no s’han plantejat cap posicionament pel fet que encara no s’ha convocat cap cita, però recorda que es disposa de els instruments adients per fer-hi front. "El govern té totes les eines necessàries en el cas que el govern de la Generalitat realitzi amenaces als funcionaris, com va apuntar el diputat Lluís Llach", ha assenyalat.

En aquest sentit, titlla la convocatòria prevista de referèndum com una "pel·lícula que ja hem vist", recordant que es porta parlant d'aquest tema des 2014, quan es va celebrar el procés participatiu del 9-N. "La Generalitat no té data per acabar la línia L-9 del metro, per recuperar les pagues extra dels funcionaris, però si per repetir el 9-N, una pèrdua de temps i que mostra les seves prioritats", apunta.

En aquest sentit, apunta que per ara Puigdemont no ha "explicat res", i assegura que posar una data i anunciar una pregunta no té res de pes es tracta d'un procés que no serà possible de dur a terme. "Això ja es va fer en 2014, i gastar 13 milions d'euros en un any de crisi econòmica per fer una festa de l'independentisme és un error, una equivocació", ha apuntat la líder de Ciutadans.