La indústria vallesana reclama més formació

La Fundació per la Indústria organitza la quarta jornada per analitzar la situació actual del sector

Acte inaugural, amb Fernàndez, Baiget i Bombardó
Acte inaugural, amb Fernàndez, Baiget i Bombardó | Albert Segura
Redacció
07 de juny del 2017
Actualitzat a les 15:32h
La indústria vallesana reclama que es millorin les polítiques en matèria de formació i innovació. Això es desprèn de la jornada que la Fundació per la Indústria Sabadell 1559 ha organitzat aquest dimecres a la capital vallesana, on hi han participat, entre altres, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i l'alcalde, Juli Fernàndez.

"La Formació Professional és una peça clau per a les empreses, requereix una bona detencción, una distribució territorial ajustada a les necessitats i un correcte assessorament a l'hora de triar els estudis i les especialitats", apunta el president de la fundació, Josep Bombardó. "Tot i així, amb 4 milions de contractes temporals no es pot aconseguir l'estabilitat ni l'estimulació necessària, i aquest és un greu problema d'aquest país", afegeix.

Pel seu cantó, Baiget reconeix que serà difícil arribar als índexs d'atur registrats abans de la crisi, quan es trobava en el 6,5%, atès que ara la xifra es troba al 14%. Pel seu cantó, l'alcalde, Juli Fernàndez, posa de manifest la necessitat de trobar solucions que permetin la col·laboració entre el sector privat i el públic, i ha posat com exemple la relació que hi ha entre municipis de la conca del Ripoll o amb els de la Riera de Caldes en matèria sanitària.

Per tot això, la fundació també destaca la necessitat d'atacar dos dels pilars per fomentar la competitivitat de les empreses. Un d'ells passa per millorar l'accés a banda ampla als polígons, mentre que també es demana atacar els alts preus de les tarifes energètiques.