El Taulí incorpora la realitat virtual en teràpies de pacients amb dany cerebral

L'Hospital atén, de mitjana, unes 300 persones amb malalties neurològiques

Un pacient provant el programa de realitat virtual del Taulí
Un pacient provant el programa de realitat virtual del Taulí | Hospital Parc Taulí de Sabadell
Redacció
07 de juny del 2017
El Servei de Medicina Física i Rehabilitació del Hospital Parc Taulí ha incorporat el sistema de Neuro-Rehabilitació (RGS) en el tractament de pacients que han patit dany cerebral. Es tracta d'un programa de realitat virtual que ajuda en la rehabilitació motora i cognitiva d'una manera personalitzada, acotada des d'una fase aguda a crònica.

El RGS està basat en l'aprenentatge i la plasticitat cerebral que té com avantatges que el pacient pot fer els exercicis, tant assegut com dret; hi ha una selecció de diferents activitats, el temps de durada i el grau de dificultat, sense que els errors penalitzin, i es fa una avaluació dels resultats amb un anàlisi-informe de la progressió, entre d'altres. 

Aquest departament de l'hospital sabadellenc atén, de mitjana, uns 300 pacients amb diagnòstic d'ictus o altres malalties neurològiques. La implementació d'aquest sistema, des de febrer, ha demostrat que la realitat virtual aporta millores. Una afirmació que la corrobora un usuari d'aquest mecanisme: "és un repte personal haver d'anar superant les diferents proves del programa. M'activa la ment".