Veïns del Centre de Sabadell reclamen a l'Ajuntament que arregli el «nyap» del Passeig

S'han recollit més de mil signatures que han estat lliurades a l'alcalde, Juli Fernàndez | Entre les mesures es demana més ombra, bancs i una àrea de jocs infantils

Lliurament de les signatures
Lliurament de les signatures | NacióSabadell / Cedida
Redacció
02 de juny del 2017
Un col·lectiu format per veïns del Centre de Sabadell ha recollit signatures per reclamar a l'Ajuntament que resolgui, textualment, el "nyap" del Passeig de la Plaça Major. Entre les peticions traslladades, hi ha la necessitat de crear espais d'ombra, col·locar bancs o instal·lar una àrea de jocs per a la canalla, a la vegada que reclamen que es redueixi el soroll de les activitats que es fan en aquest emplaçament cèntric de la capital vallesana.

En total s'han recollit 1.356 signatures recollides durant tres setmanes i que s'han traslladat a l'alcalde, Juli Fernàndez, i el segon tinent d'alcalde, Maties Serracant. Assenyalen que no s'ha impulsat sense el suport de cap formació política de fons, si bé és el resultat del malestar generalitzat per l'actual situació del Passeig, motiu pel qual demanen un "centre digne de la seva capitalitat comarcal i d'una ciutat emprenedora i dinàmica", segons apunta el document al qual ha tingut accés NacióSabadell.

"Demanem que es faci un projecte per a la Plaça Major i el centre amb visió de futur i no pensant en els períodes de govern, d'aquí a dos anys hi haurà noves eleccions, però la ciutadania mereix que es planifiquin les coses amb objectius valents i creatius que vagin més enllà dels períodes electorals, i que pensin realment en el ciutadà", assenyala el text. En aquest sentit, asseguren que tenen "manca de confiança" en el que pugui planificar l'Ajuntament, donat el mal resultat "de l'experiència viscuda fins ara".

La petició compta amb diversos elements que reclamen que es tinguin en compte de cara a la reformulació del Passeig, principalment centrats en la creació d'espais d'ombra i la instal·lació d'arbrat i bancs. Amb tot, també es reclama tornar a instal·lar el sortidor, més il·luminació de nit, un espai on fer activitats quan plou (plantegen una porxada). A més, plantegen altres propostes que passen per reduir el soroll provocat per les activitats que s'hi duen a terme, crear una àrea de jocs infantils i fins i tot plantegen la possibilitat de recuperar el quiosc modernista.
Documents