Sabadell aprova modificar els criteris per elegir el Síndic de Greuges

El ple ha aprovat el reglament de la Sindicatura de Greuges, amb uns canvis que tindran afectacions en diversos aspectes

Josep Escartín, Síndic de Greuges de Sabadell
Josep Escartín, Síndic de Greuges de Sabadell | Albert Segura
Redacció
25 de maig del 2017
Actualitzat el 29 de maig a les 0:49h
L'Ajuntament de Sabadell ha aprovat el reglament de la Sindicatura de Greuges, uns canvis que tindran afectacions en diversos aspectes. L'aprovació s'ha fet en el ple ordinari del mes de maig, que se celebra aquest dijous.

El juny de 2016, es va crear una comissió d’estudi, que ha redactat el text de l’avantprojecte del Reglament de la Sindicatura Municipal de Greuges Sabadell. Ara es presenta al Ple per a la seva aprovació inicial, per tal de modificar alguns aspectes de la regulació actual que el govern entén que són millorables.

Per aquest motiu, s'ha adoptat un canvi en el procediment de nomenament de síndic o síndica introdueix com a primer pas un procés de convocatòria pública, abans inexistent, on la ciutadania podrà presentar candidatures al càrrec. Per tant, l’elecció de la persona partirà en qualsevol cas d’una proposta inicial dels ciutadans i ciutadanes de Sabadell.

En segon lloc, i en la línia de garantir la màxima independència, l’elecció final en el Ple es reforça, per tal de garantir el màxim consens entre les diferents formacions polítiques. Així, la majoria exigida passa a ser de dues terceres parts dels membres de la corporació en primera votació, i de tres cinquenes parts en la segona.

"Entre altres aspectes, ara el Síndic passarà a ser personal de l'Ajuntament, i no es procedirà pel règim d'indemnitzacions", assenyala l'alcalde, Juli Fernàndez.