​GALERIA DE FOTOS Santi Ramos obté el títol Titan Legend

Ha completat sis competicions Titan Desert superant els 3.500 quilòmetres | La cita compta amb un recorregut de 700 quilòmetres en bicicleta

Santi Ramos, a la Titan Legend
Santi Ramos, a la Titan Legend | S.R.
24 de maig del 2017
Actualitzat a les 15:45h
No és a l’abast de tothom, i fer-ho es pot considerar una gran gesta. El sabadellenc Santi Ramos ha aconseguit el títol de Titan Legend, després de completar sis curses Titan Desert i superar els 3.500 quilòmetres que concedeixen el títol.

La Titan Desert és una cursa en bicicleta que recorre el desert del Sàhara, una ruta d’uns 700 quilòmetres, molt dura. Ramos va fer la seva primera Titan Desert al 2012, i la va completar. Venia entrenat. “Vaig començar tard amb el món de l’esport, corrent maratons, vaig començar un dia a córrer, i vaig fer-ne tres, perì el metge em va advertir de les lesions, i em va recomanar fer bicicleta”, explica.

Quan s’entrenava per la segona, va tenir un accident que li va provocar una minusvalia a l’espatlla. La seva participació a la Titan Desert es va cancel·lar, però va competir a la que es fa a Cuba, i la va completar, així com les quatre següents que faria de nou al Sàhara, la darrera aquest mes d’abril, amb 49 anys, que li ha concedit el títol. “Per la zona de Sabadell no hi ha ningú que sigui Legend”, assegura

Participar en aquest tipus de competicions s’ha de pagar una bona suma de diners, concretament uns 3.000 euros. “Dona accés a la inscripció, al desplaçament, menjars i allotjament”, explica Ramos. Per aquest motiu la via per aconseguir-los és el patrocini.

Ara, el seu objectiu és arribar als 5.000 quilòmetres, fet que li concediria el títol Platinum. “És un repte, hi ha amics que hi participen cada any, però ara toca descansar i estar amb la família”, explica. Tot i això, no trigarà massa en agafar de nou la bicicleta, i qui sap si aconseguirà el títol que el situaria entre els primers a nivell mundial en aquest esport.
 

Santi Ramos, al final de la Titan Desert. Foto: S.R.